„Pradėkime nuo Krymo“. Atskleista, kaip Zalužnas ketina sužlugdyti Rusijos gynybą  ()

Sausio–vasario mėnesiais Amerikos kariuomenės štabe Vysbadene (Vokietija) vyko Pentagono vadovybės ir Ukrainos gynybos ministerijos „štabo žaidimai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai ketina sugriauti Rusijos įsibrovėlių gynybą, pasiekti Azovo jūros pakrantę ir užimtose Chersono teritorijose paimti Krymo grupuotę bei RF ginkluotųjų pajėgų dalinius ir Zaporižios regionus į katilą. Tokią nuomonę interviu UNIAN išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Pasak jo, pagrindinė šio plano dalis – HIMARS smūgiais sunaikinti Krymo priešų grupuotę, tačiau šiuo atveju Gynybos pajėgoms reikalingos tolimojo nuotolio taktinės raketos MGM-140 ATACMS.

Piontkovskis sakė, kad sausio–vasario mėnesiais Amerikos kariuomenės štabe Vysbadene (Vokietija) vyko Pentagono vadovybės ir Ukrainos gynybos ministerijos „štabo žaidimai“, kurių metu buvo sukurta bendra operacija.

„Generolas Benas Hodgesas tai išsamiai pakomentavo žemėlapiais, kuriuose parodyta šio plano esmė. Jį suformulavo generolas Zalužnas savo garsiajame interviu „The Economist“. Jis sakė: „Aš stoviu 84 km nuo Melitopolio ir esu pasirengęs eiti šiuo keliu“, – aiškino ekspertas.

Piontkovskis mano, kad didelio nuotolio ir tiksliai valdomos GLSDB ginkluotės, kurios nuotolis yra iki 160 km, tiekimas HIMARS smūgio diapazoną išplėtė beveik du kartus, o tai tapo dideliu Ukrainos kariuomenės progresu. Eksperto teigimu, Hodgesas parodė, kad Ukrainos kariuomenė gali pasiekti iki pusės Krymo teritorijos, tačiau norint pasiekti Rusijos objektus Sevastopolio srityje, reikalingi ATACMS.

 

Piontkovskis pastebėjo teigiamus pokyčius JAV Kongrese, kur proukrainietiški respublikonai pradėjo spausti prezidento Joe Bideno administraciją, kad ši aprūpintų Ukrainą naikintuvais F-16 ir ATACMS raketomis.

„Jie kritikuoja Bideną dėl nepakankamos paramos Ukrainai. Jie netgi pateikė Kongresui rezoliuciją, įstatymiškai įpareigojančią Amerikos administraciją perduoti Ukrainai tiek ilgojo nuotolio raketas ATACMS, tiek naikintuvus F-16. Tai labai teigiamas pokytis“, – sakė ekspertas, išreikšdamas viltį, kad sprendimas dėl tokių ginklų tiekimo vis tiek bus priimtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: