„Pasaulis gali pasidalinti į 2 stovyklas, bus naujas didžiulis karas“  ()

Maratas Gelmanas apibūdino du Rusijos ir Ukrainos karo pabaigos scenarijus, pažymėdamas, kad Rusija turi galimybę visiškai pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos žurnalistas ir meno vadybininkas Maratas Gelmanas mano, kad yra dvi galimos Rusijos karo prieš Ukrainą baigtys. Pirmoji – V. Putinas pasiduoda Europos bendrijos spaudimui ir pasitraukia iš Ukrainos, išlaisvindamas teritorijas. Antrasis variantas – visiškas karinis Rusijos kariuomenės pralaimėjimas, t. y., situacija, kai kariuomenė faktiškai pabėgs ir Rusijos Federaciją užplūs dezertyrai.

Tokią nuomonę ekspertas išsakė interviu su Nataša Vlaščenko, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Vlast&Vlaschenko“.

„Akivaizdu, kad Putinas, kuris atsitraukė, nėra Putinas, kuris pralaimėjo. Tai reiškia, kad Ukraina turės labai stipriai vystyti savo kariuomenę“, - pažymėjo Gelmanas. – „Ji taps galingiausia karine galia. Visi ES ištekliai bus naudojami siekiant atgrasyti Rusiją nuo būsimos agresijos. Tai situacija, kai žvėriui buvo smogta į veidą, jis atsitraukė, bet išsilaižęs žaizdas gali pabandyti antrą ar trečią kartą.“

Antrasis variantas gali grąžinti pasaulį į Pirmojo pasaulinio karo laikus, kai šalys buvo suskirstytos į stovyklas. 

„Faktas tas, kad mes pamirštame: daugiau nei pusę pasaulio šalių valdo autoritariniai valdovai. Ir kai sakome „civilizuotas pasaulis“, turime omenyje ne visą pasaulį. Tai reiškia, kad šie autoritariniai valdovai, kurie, kaip ir V. Putinas, yra pasirengę karui ir bet kam kitam, kad tik išlaikytų valdžią, laikys V. Putiną lyderiu, o pasaulis pasidalys į dvi stovyklas ir iš tikrųjų ruošis kitam dideliam karui“, - prognozavo A. Gelmanas.

 

Pasak Gelmano, labiau tikėtina antroji galutinio rezultato versija, kuri reiškia karinį Rusijos kariuomenės žlugimą, tačiau V. Putino likimą prognozuoti sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(7)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: