Lukašenka rimtai supyko: skelbiama apie „Berkut“ dalinį ir fanatiką generolą  ()

Baltarusijoje tęsiamas planuotas šaukimas į karo tarnybą. Bet čia kalbama apie specialiųjų pajėgų, panašių į Ukrainos „Berkut“, kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai komentare „24 kanalui“ pareiškė Baltarusijos opozicionierius Pavelas Latuško. Anot jo, ši idėja priklauso Baltarusijos generolui Nikolajui Karpenkovui.

„Tai žmogus, kuris vadovavo Vyriausiajam kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija direktoratui. O 2020 m. išgarsėjo protestuojančių baltarusių mušimu“, – sakė jis.

Latuško teigimu, šis Baltarusijos generolas paskelbė apie specialiųjų dalinių kūrimą kaip Baltarusijos vidaus kariuomenės dalį.

Baltarusijos opozicionierius įsitikinęs, kad šios pajėgos kuriamos dėl lėktuvo A-50 apgadinimo Mačiuliškių aerodrome. Šis įvykis labai supykdė Lukašenką. Taigi, Karpenkovas įtikino Baltarusijos diktatorių, kad reikia kurti tokius padalinius, jog būtų galima susidoroti su naujais iššūkiais, su kuriais jie susidūrė pastaruoju metu.

„Kalbame apie „Berkut“ specialiųjų pajėgų kūrimą. Šis asmuo yra „rusų pasaulio“ atstovas, jis absoliučiai parodo savo lojalumą Lukašenkai. Tačiau kartu kritiniu momentu jis bus pirmasis, kuris išduos Lukašenką ir pereis prie Maskvos interesų“, – sakė Latuško.

Jis pažymėjo, kad Nikolajus Karpenkovas visiškai neslepia savo prorusiškų pažiūrų.

 

„Jis pareiškė, kad „Rusija tikrai laimės – laimės labai greitai. Neįmanoma, kad „antroji pasaulio armija“ nerealizuotų šios užduoties“, – sakė Latuško.

Jis pažymėjo, kad Karpenkovui pavaldžiame dalinyje iškabintos ne Baltarusijos, o Rusijos vėliavos.

„Jis paskelbė apie šių specialiųjų pajėgų kūrimą – tai 3 kuopos ir 12 būrių. Visų pirma, jie bus įsikūrę trijuose regionuose, besiribojančiuose su Ukraina – Breste, Gomelyje“, – sakė Latuško.

Latuško pridūrė, kad kalbama ir apie Baltarusijos Gardino sritį, kuri yra pasienyje su Lenkija ir Lietuva.

 

„Tai daroma, kaip sakė Karpenkovas, siekiant kovoti su sabotažo ir žvalgybos grupėmis, kurios gali patekti į Baltarusijos teritoriją, ir siekiant kovoti su baltarusių protestuotojais“, – sakė jis.

Latuško mano, kad šią idėją Baltarusijos generolas ilgą laiką siūlė diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai, bet sulaukdavo neigiamo atsakymo.

„Remiantis tuo, kad pinigų nėra, o problemas reikia spręsti remiantis vidiniais rezervais. Bet galiausiai sutiko“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(24)
(-20)

Komentarai ()