Kinijoje nustojo veikti „Google“ paieška  (11)

Kovo 30 dieną Kinijos gyventojų siunčiamos „Google“ paieškos užklausos rezultatų nedavė. Jie galėjo matyti tik tuščią puslapį su pranešimu apie klaidą, rašo „The Los Angeles Times“. Taip pat ši klaida nutraukdavo interneto ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį nesklandumą pradėjo rašyti „Twitter“ naudotojai iš Kinijos. Šis socialinis tinklas Kinijos teritorijoje oficialiai yra užblokuotas, todėl jo naudotojams, norint palikti įrašą, reikia naudotis techninėmis gudrybėmis. Manoma, kad paieškos klaida galėjo kilti dėl „Didžiosios ugniasienės“ – valdžios mechanizmo, vykdančio cenzūrą internete.

„Google“ oficialiai nekomentavo situacijos, todėl lieka neaišku, ar tai Kinijos valdžios atsakas į „Google“ interneto cenzūros atsisakymą. „Google“ nusprendė necenzūruoti paieškos užklausų kovo 22 dieną, taip atsakydama į jos kompiuterinių tinklų hakerių atakas. Šiuo metu „Google.cn“ lankytojai automatiškai nukreipiami į Honkongo portalą „Google.com.hk“, tolesnė paieška vykdoma taip pat per Honkonge esančius serverius. Tai leidžia „Google“ nevykdyti Kinijos valdžios reikalavimų cenzūruoti paieškos užklausas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)