Po vizito Rusijoje Kinija imasi pavojingų veiksmų: skelbiama, ko paprašė iš Prancūzijos  (1)

Kinija nori pasirodyti taikdare, tačiau tuo pačiu yra Rusijos draugė. Todėl jos siūlomas taikos planas Ukrainai yra nepriimtinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-24 Po vizito Rusijoje Kinija imasi pavojingų veiksmų: skelbiama, ko paprašė iš Prancūzijos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos vyriausiasis diplomatas Wang Yi ragina ES šalis paremti Kinijos „taikos planą“ Rusijos karui prieš Ukrainą užbaigti, praneša „Bloomberg“.

Leidinys pažymi, kad Kinija savo „taikos planą“ po Kinijos lyderio Xi Jinpingo vizito Maskvoje pradėjo reklamuoti Europos šalyse.

Kovo 23 dieną Wang Yi paskambino Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono diplomatiniam patarėjui Emmanueliui Bonnet ir paprašė jo paremti Kinijos planą.

„Paliaubos, ugnies nutraukimas, taikos derybų atnaujinimas ir politinis krizės sprendimas turėtų būti strateginis Kinijos ir Europos sutarimas“, – sakė jis ir pridūrė, kad „Kinija tikisi, kad Prancūzija ir kitos Europos šalys taip pat atliks deramą vaidmenį“.

 

Kinijos planas Ukrainai netinka, nes iš esmės leistų Rusijai pasilikti okupuotas teritorijas ir net sustiprinti okupacines pajėgas, kol vyktų derybos. Kurios greičiausiai baigtųsi nesėkme, nes Rusija įsivarė save į kampą deklaruodama apie dar keturių Ukrainos regionų aneksiją, o Ukraina savo teritorijų neatiduos.

 

(15)
(71)
(-56)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: