Rusija gali gauti net 400 000 kareivių armiją: kas vyksta?  ()

Putinui būtų sunku skelbti didelę mobilizaciją, nes viešai apie nuostolius Ukrainoje jis nekalba ir bijo prarasti savo labai aukštus reitingus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius atsisakė planų surengti puolimą Ukrainoje 2023 metų pavasarį, įvertinęs ankstesnius praradimus. Dabar Rusijos valdžia ketina papildyti karių rezervą ir su sutartimis įdarbinti iki 400 tūkstančių naujų karių, rašo „Bloomberg“.

Sprendimas samdyti profesionalius karius (tai yra, tuos, kurie pasirašo sutartis) buvo priimtas siekiant, kad kitos Putino prezidentinės kampanijos išvakarėse nekiltų gyventojų nepasitenkinimo banga dėl dar vienos mobilizacijos. Rudenį paskelbtas šaukimas mobilizuotis rimtai smogė Rusijos prezidento reitingui ir rusų pasitikėjimui valdžia. Visi prisimena, kaip rusai skubėjo išvykti iš šalies.

Regionų pareigūnai jau gavo verbavimo kvotas ir potencialiems savanoriams siunčia šaukimus į karių registracijos ir įdarbinimo tarnybas. „Bloomberg“ pašnekovai sako, kad į tarnybą pirmiausia bus įtraukti veteranai ir kaimų gyventojai.

 

Tačiau kai kurie pareigūnai nėra tikri, kad 2023 metais pavyks įvykdyti planą ir užverbuoti 400 000 profesionalių karių. Jų vertinimu, maždaug tiek jų buvo profesionalioje Rusijos kariuomenėje prieš invaziją - tai yra didžiulis skaičius. Dabar okupantai neturi galimybės visų tų žmonių aprūpinti uniformomis, ginklais ir mokymais.

(8)
(35)
(-27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: