Rusija skelbia „monstrinį ginklą“ prieš „Leopard“  ()

Kol Vakarų partneriai perduoda Ukrainai vokiškus „Leopard“ tankus, pasižyminčius gera apsauga ir kovine galia, rusai ieško būdų, kaip su jais kovoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie mano, kad iki 1 kg naudingosios apkrovos FPV dronai bus patikima priemonė prieš sunkiąją šarvuotąją techniką. Novosibirsko konstruktorių biuras „Spektra“ pranešė apie sėkmingus dronų kamikadzių, skirtų tankams „Leopard“ naikinti, bandymus. Detalėmis pasidalijo organizacijos vykdomasis direktorius Andrejus Bratenkovas, praneša Rusijos interneto svetainė BFM.

Pasak Andrejaus Bratenkovo, per pastaruosius pusantro mėnesio kūrėjai patobulino dronus taip, kad jie galėtų paimti granatas ir kitus „mirtinus elementus“. Jie taip pat padarė šarvuočių maketus ir atliko šaudymo bandymus dalyvaujant Rusijos kariams.

Pasak jo, „Spectra“ darbuotojai bepiločio orlaivio kūrimui jau išleido apie 4 mln. rublių (daugiau nei 52 000 JAV dolerių) ir dabar ieško naujų finansavimo šaltinių. Buvo apskaičiuota, kad gamybinio modelio kaina sieks 2,5 mln. rublių (apie 33 500 JAV dolerių). Tačiau žiniasklaidos pateiktoje nuotraukoje matyti paprastas FPV kvadrokopteris, surinktas iš kiniškų komponentų ir apginkluotas prieštankine skeveldrine granata, kuri nekelia grėsmės tokiems moderniems tankams kaip „Leopard“.

 

Neaišku, kur tiksliai rusų inžinieriai išleido tiek pinigų, nes ukrainiečių entuziastai panašius smogiamuosius dronus surenka už 200-500 JAV dolerių, priklausomai nuo modifikacijos. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(15)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: