Ukraina išsigandusi, ką į karą pasiuntė Rusija: ekspertas skelbia, kas vyksta  ()

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko paaiškino, kodėl ukrainiečiams nereikėtų nerimauti dėl informacijos, kad Rusija į Ukrainą pradėjo gabenti savo senus tankus T-54/55.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo „Twitter“ paskyroje jis kritikavo kitų „ekspertų“ nuomonę, kad ši technika gali tapti lemiamu rusų pranašumu fronte. Kovalenko pabrėžė, kad tankai T-54/55 yra brokuoti tankai, kurie savo techninėmis charakteristikomis negali prilygti šiuolaikiniams savaeigiams artilerijos pabūklams.

Konkrečiai, sovietinio tanko vamzdžio tarnavimo laikas yra 300-600 šūvių, o artilerijos pabūklo – 1000-1200 šūvių, pabrėžė jis. Tuo pačiu metu Rusijos Federacija vargu ar turės pakankamai sviedinių, kad galėtų tinkamai panaudoti savo T-54/55 Ukrainoje, o net ir priešingu atveju šie sviediniai yra per daug „seni“, kad galėtų efektyviai veikti kovoje, mano Kovalenko.

„Ar žinote, kiek KBS BR-412, FS F-412 ar bent jau hipotetinių 3UBK4/4M šaudmenų yra atsargose ir saugojimo centruose, skirtuose T-54/55? Kokios jų dabartinės charakteristikos po 50 metų saugojimo? Artilerija 1-3 km atstumui? Su trigubu užtaisu ant nusidėvėjusio vamzdžio?“ - rašė jis.

 

Politikos ir karo apžvalgininkas ironiškai pažymėjo, kad, laikantis tokio požiūrio, hipotetiškai karo metu kulkosvaidininką galima nužudyti ir kirviu.

„Kulkosvaidininką galima nužudyti ir kirviu. Bet kiek tokių berserkerių kris lauke, kol jie bent sugebės pabandyti mesti kirvį į kulkosvaidininką?“, - pabrėžė Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(205)
(14)
(191)

Komentarai ()

Susijusios žymos: