[ŽT] Rusai sugalvojo bjaurią taktiką, ką reikia numesti prieš granatas: tai žudo ukrainos karius  ()

Ašarinių dujų naudojimas kariniuose veiksmuose vis labiau plinta, o jų taktinis pritaikymas yra įvairus. Vienas iš tokių pritaikymų – ašarinių dujų naudojimas iš bepiločių orlaivių, numestų šalia apkasų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia taktika siekiama išvyti iš priedangos gynėjus ir įgyti taktinį pranašumą.

Ukrainos kariuomenės rezervo karininkas savo „Twitter“ paskyroje analizuoja okupantų strategiją. Po tokio ašarinių dujų panaudojimo dažnai antrasis dronas numeta skeveldrines granatas, dėl kurių gali nukentėti tie, kurie paliko savo slėptuves.

Ašarinės dujos taip pat gali būti naudojamos priešo puolimo metu. Dujomis privertęs Ukrainos karius palikti slėptuves, priešas gali naudoti minosvaidžių smūgius, po kurių pėstininkai puola susilpnintas ar apleistas pozicijas.

Dujos paprastai būna cheminėje rankinėje granatoje K-51 arba kitose talpyklose, įskaitant improvizuotas. Priešas kartais numeta dvi ar tris granatas, kad poveikis būtų kuo didesnis. Papildomas pavojus kyla dėl to, kad ne visada aiški išleidžiamų dujų rūšis, ir jas gali būti sunku nustatyti, ypač kai jos išleidžiamos iš nepažymėtų konteinerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(31)
(-24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: