Japonijoje pasirodė robotai – žmonių antrininkai (Video)  (12)

Robotus kuriantys Japonijos inžinieriai pristatė nepaprastai tikroviškai moterį imituojančią robotę „Geminoid F“, mokančią natūraliai šypsotis ir keisti veido išraišką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Osakos universiteto (Japonija) Sumaniosios robototechnikos laboratorijos specialistai, bendradarbiaudami su robotus gaminančios bendrovės „Kokoro“ inžinieriais, pranešė pristatę labai tikroviškos išvaizdos nuotoliniu būdu valdomą robotę, imituojančią ją valdančios operatorės veido išraišką ir balsą. „Geminoid F“ pavadinta robotė buvo pagaminta imituojant jos „originalą“ – vyresnę nei 20 metų Japonijos moterį.

„Geminoid F“ turi ilgus juodus šilkinius plaukus, minkštą silikoninę odą ir tikroviškai imituojamus žmogaus dantis, todėl moka beveik natūraliai šypsotis, teigiama pranešime.

Robotą sukūrė japonas inžinierius Hiroshi Ishiguro, kuris dar 2006 metais pristatė pirmą tokio tipo kūrinį - savo asmeninę kopiją. Ji buvo pavadinta Geminoid HI-1 (raidės HI reiškė profesoriaus inicialus). Naujasis gaminys turi tą patį šakninį pavadinimą, tik gale esanti raidė F nurodo, jog tai - moteris.

Kadangi robotės kūrėjai šį sykį siekė maksimalaus tikroviškumo mėgdžiojant konkrečią moterį, „Geminoid F“ nėra tokia „judri“, kaip ankstesnė mokslininko kopija. Joje yra tik 12 pneumatinių varikliukų, tuo tarpu Geminoid HI-1 jų skaičius siekė 46. Tačiau „Geminoid F“ stipriausioji pusė – ne kūno judesiai, o veido mimika ir gestai. Nuotolinio valdymo sistema stebi tikros moters veido išraiškas ir stengiasi jas atkartoti jos robotės – dvynės veide.

„Geminoid F“ – pirmasis bendrovės „Kokoro“ roboto - antrininko modelis, skirtas komerciniam naudojimui. Tokie robotai bus gaminami pagal užsakymą ir taps realių žmonių „klonais“. Manoma, kad jie galėtų tapti praktiniu viešbučių ar biuro priimamųjų automatizavimo sprendimu. Tiksli „Geminoid F“ kaina nenurodoma, tačiau pranešama, kad toks robotas turėtų kainuoti apie 100 000 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)