„Nokia“ ruošia planšetinį kompiuterį?  (7)

Sekdama pirmąjį savo planšetinį kompiuterį „iPad“ pagaminusios bendrovės „Apple“ pavyzdžiu, šių metų pabaigoje tokio tipo kompiuterį rinkai gali pateikti ir „Nokia“, praneša „Techtree.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys remiasi bendrovės „Rodman and Renshaw“ analitiku Ashoku Kumaru. Jo teigimu, būsimasis „Nokia“ kompiuteris naudos kartu su „Intel“ kuriamą „MeeGo“ platformą ir bus pateiktas rinkai šių metų spalio mėnesį. „Nokia“ atstovai dar pernai, pristatydami naujų bendrovės produktų viziją, minėjo planšetinius kompiuterius. Pirmąjį savo internetui naršyti skirtą įrenginį su sensoriniu ekranu N770 „Nokia“ pristatė dar 2005 m. Vėliau šią seriją papildė nauji modeliai – N800 ir N810.
Pasak analitiko A. Kumaro, jei „Nokia“ nespės užsiimti vietos perspektyvioje planšetinių kompiuterių rinkoje, „Apple“ išsiverš taip toli į priekį, kad jos nebepavyks pavyti. Per pirmąją mažmeninės prekybos „iPad“ kompiuteriais dieną „Apple“ pardavė apie 300 000 savo planšetinių kompiuterių. Analitikai prognozuoja, kad per šį ketvirtį „Apple“ iš viso parduos apie 1 mln., o iki šių metų pabaigos – maždaug 5 mln. „iPad“ kompiuterių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)