Gudri Kinijos politika: ką sugalvojo Pekinas dėl Rusijos (Video)  ()

Kinija suinteresuota susilpnėjusia Rusija. Tačiau kinai neleis dėl karo prieš Ukrainą jai visiškai sugriūti. Šiame kontekste kyla klausimas, kiek Kinija yra pasirengusi paremti Rusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-19 Gudri Kinijos politika: ką sugalvojo Pekinas dėl Rusijos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos strategas Borisas Tizenhauzenas. Pasak jo, po Kinijos gynybos ministro Li Shangfu vizito daugelis analitikų pradėjo svarstyti, ar Pekinas tikrai pradės tiekti ginklus Maskvai. Tačiau čia reikia pažvelgti į situaciją kitu kampu.

Kaip pabrėžė B. Tizenhauzenas, svarbiausia suprasti, kokią Rusiją Kinija nori matyti. Tada ir paaiškės, ar Pekinas tikrai pasiruošęs stipriai remti okupantus.

„Kokios Rusijos reikia Kinijai? Pirma, ji turi būti teritoriškai vientisa. Antra, ji turi būti visiškai žlugus, o tai jau yra. Tada lengviau derėtis. Kinijai taip pat reikia sankcijų susilpnintos Rusijos. Tada Maskva praranda rinkas ir persikelia iš Vakarų į Rytus. Kuo didesnis spaudimas sankcijomis, tuo pigesnė Rusijos išteklių kaina“, - pažymėjo B. Tizenhauzenas.

Tai ne tik nafta ir dujos. Bet ir branduolinis kuras bei kiti ištekliai. Kinija turi žaisti dėl Rusijos pagalbos pakankamai subtiliai. Juk galima pasiekti, kad sankcijos bus taikomos ir pačiam Pekinui.

 

Todėl, pasak B. Tizenhauzeno, Kinija gali tiekti Rusijai tam tikras karines prekes, tokias kaip sausi daviniai, šarvai ar karinės uniformos. Bet nieko rimtesnio.

„Mažai tikėtina, kad Kinija suteiks reikšmingą pagalbą Rusijai. Nors jie gudriai formavo savo politiką dėl karo - mes nepadedame nei vienai karo pusei. Tačiau Kinijai niekas netrukdo ką nors parduoti vienai iš Afrikos šalių, iš kur viskas atiteks Rusijai. Tačiau Kinija rimtos pagalbos RF neteiks“, -  sako B. Tizenhauzenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()