JAV perspėja NATO – Rusija gali smogti su branduoliniu ginklu  ()

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman per kasmetinės NATO konferencijos atidarymo sesiją pabrėžė, kad NATO turėtų atidžiai stebėti visus V. Putino veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos nuomone, Rusijos diktatorius gali panaudoti branduolinį ginklą kaip tam tikrą „demonstracinį efektą“.

Pasak Sherman, tai patvirtina Kremliaus pareiškimas apie pasirengimą dislokuoti branduolinį ginklą Baltarusijos teritorijoje.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pakomentavo Sherman pareiškimą ir teigė, kad Putino planas dislokuoti taktinį branduolinį ginklą Baltarusijoje yra „ilgalaikio branduolinės retorikos modelio dalis“. Todėl Aljansas atidžiai stebės Rusijos veiksmus.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė manantis, kad Rusijos diktatoriaus branduolinė retorika yra blefas. Jis pateikė kelis argumentus.

Visų pirma, Rusija nuo 1998 m. nėra atlikusi jokio branduolinio bandymo. Tai buvo paskutinės pratybos Kazachstane. Nuo to laiko rusai niekada neskelbė apie branduolinį bandymą.

 

Antra, okupantai kiekvieną dieną Ukrainoje smogia įvairiai infrastruktūrai, puola civilius gyventojus ir pažeidžia visus karo įstatymus. Todėl Reznikovas galimą branduolinio ginklo panaudojimą pavadino „paskutine raudonąja linija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()