Generolas Hodgesas skelbia apie branduolinę Rusijos ataką: „Pasekmės bus labai reikšmingos“ (Video)  ()

Buvęs JAV kariškis Benas Hodgesas įvertino V. Putino raudonojo mygtuko paspaudimo riziką. Anot jo, Kremlius suvokia riziką ir žalą, kurią gali sukelti „pavojingas atomas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Benas Hodgesas yra išėjęs į pensiją JAV generolas leitenantas ir buvęs JAV armijos Europoje vadas. Jis pareiškė, jog labai mažai tikėtina, kad Kremliaus nykštukas nuspręs paleisti branduolines raketas į Ukrainą, teigia „Radio NV“.

Tiesą sakant, B. Hodgesas sutiko, jog V. Putinas naudoja branduolinį šantažą ir retoriką, kad įbaugintų visų pirma Ukrainos partnerius. Tačiau tai ukrainiečiams turi minimalią įtaką.

Visų pirma, buvęs kariškis pažymėjo, kad Ukrainos pasipriešinimo nesustabdys galimas Rusijos branduolinio ginklo panaudojimas. Ir tai, matyt, puikiai žino priešiškos valstybės vadovybė.

Ir tada Rusijos generalinis štabas turėtų pagalvoti: „O kas toliau? Mes panaudojome branduolinį ginklą, o Ukraina vis dar ginasi“. Ir, žinoma, tokio poelgio pasekmės – sprendimai, kuriuos JAV ir kiti priims prieš Rusiją – bus labai reikšmingi. Štai kodėl aš netikiu, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą“, - pasakė B. Hodgesas.

 

Be to, jis teigė, kad okupantai suvokia, jog branduoliniai ginklai „veiksmingi, kai jų nenaudoji, o tik tada, kai apie juos kalbi; kai tik panaudoji, iškart pralaimi“.

„Man atrodo nerealu, kad Rusija pakeis pasaulio istoriją, pažeis tarptautines taisykles ir įstatymus, negerbs visokių susitarimų. Visas šis faktų rinkinys apie branduolinio ginklo panaudojimo negalimumą ir netikslingumą leidžia daryti išvadą, kad jie jo nenaudos“,- sakė kariškis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(10)
(163)

Komentarai ()