„Prie sienos 1 500 000 žmonių armija“. Rusijos propaganda panikuoja, kad Rusiją gali užpulti didžiulė valstybė  (1)

Rusijos propagandistai baiminasi, kad Kinija užims Vladivostoką: kaip Ukraina gali tuo pasinaudoti?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-27 „Prie sienos 1 500 000 žmonių armija“. Rusijos propaganda panikuoja, kad Rusiją gali užpulti didžiulė valstybė  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis ES diplomatas Josepas Borrellis paragino Kinijos vadovą ir Brazilijos prezidentą, garsėjančius įsipareigojimu Rusijai, atvykti į Ukrainą ir savo akimis pamatyti Rusijos agresijos pasekmes.

Politikos ekspertas Borisas Tizenhauzenas priminė dar vieną Borrellio pareiškimą, pažymėdamas, kad Kinija ir Brazilija turėtų būti traktuojamos per jų teiginių apie Rusiją prizmę.

Apie tai jis papasakojo „24 kanalui“.

Tizenhauzenas įsitikinęs, kad jei šių šalių požiūris bus susietas su Rusijos agresijos palaikymu ar nepalaikymu, Kinijos valdančioji partija gerai pagalvos prieš apkaltindama savo ambasadorius padarius skandalingus pareiškimus. Kaip tai padarė Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye.

„Mažai tikėtina, kad viskas, ką jis pasakė, buvo jo nuomonė. Ir nors Kinija paskelbė oficialų paneigimą, ambasadoriaus pareiškimas jau buvo paskelbtas. Ir todėl Borrellis yra teisus, kai akcentuoja būtent tokį požiūrį į Kiniją“, – pažymėjo politikos ekspertas.

Tuo tarpu Rusijos propagandistas Sergejus Mardanas nerimauja dėl Kinijos aktyvumo Rusijos atžvilgiu. Jis nerimauja, kad laikas, kai Pekinas užims, pavyzdžiui, Vladivostoką, jau ne už kalnų.

Jis pareiškė, kad kai tik kinai pradės prisiminti savo istorines teises, Rusija Tolimųjų Rytų pasienyje turės dislokuoti pusantro milijono žmonių armiją.

„Mardanas mano, kad šis teiginys tinka Rusijos auditorijai. Tačiau iš tikrųjų Ukraina turi naudoti tokius simbolius dirbdama su Kinijos partneriais“, – pabrėžė Tizenhauzenas.

 

Jis pasiūlė paklausti Kinijos ambasadoriaus, ar Kinija neplanuoja atkurti istorinio teisingumo. Taip pat paklausti, kaip jie jaučiasi dėl Rusijos propagandisto žodžių.

„Tai „sviedinys“, kurį propagandistas sukūrė savo rankomis ir perdavė ukrainiečiams. Be to, visi įžeidžiantys Mardano ir kitų propagandistų pasisakymai apie skirtingas šalis turi būti perduoti šių valstybių politinei vadovybei ir diplomatams“, – įsitikinęs Tizenhauzenas.

Tizenhauzenas įsitikinęs, kad pareigūnams ir ambasadoriams apie tai turėtų būti nuolat pranešama, kad jie reaguotų į tokius Rusijos propagandos „veidų“ pareiškimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(5)
(87)

Komentarai (1)