„Kodėl nesureagavo oro gynyba? Į NATO įskriejo raketa su branduoline galvute“ (Foto)  (5)

Pasak kelių Lenkijos karo tinklaraštininkų, praėjusią žiemą nutiko kažkas labai baisaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-30 „Kodėl nesureagavo oro gynyba? Į NATO įskriejo raketa su branduoline galvute“ (Foto)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visegrád 24“ praneša, kad Lenkijos teritorijoje netoli Bydgoščiaus rastos raketos nuolaužos. Lenkija įtaria, kad raketa smogė jos teritorijai gruodį. Pareigūnai mano, kad tai gali būti raketa, kurią gruodį susekė Lenkijos lėktuvai, kol ji dingo. Greičiausiai ją paleido Rusija.

„Twitter“ vartotojas Tendar taip pat praneša, kad į NATO teritoriją įskriejo raketa su branduoline galvute.

„2022 m. gruodžio 16 d. rusai pradėjo vieną iš daugelio liūdnai pagarsėjusių raketų atakų. Kaip visada, Rusijos raketos skriejo nepataikydamos į taikinį, dažnai pataikydamos į pačios Rusijos teritoriją. Tačiau vienu atveju viena Rusijos raketa padarė kažką visiškai kitokio. Tai buvo X-55/X-555. Tas raketos tipas yra senas, mažo tikslumo ir buvo sukurtas tik branduolinių galvučių nešimui (perskaitėte tai teisingai).

Rusai nuėmė branduolinę galvutę ir uždėjo maketą. Idėja buvo paleisti šią raketą į Ukrainos oro erdvę, kad ji atkreiptų Ukrainos oro gynybos dėmesį, ką Rusija jau padarė keletą kartų.

 

Toji X-55/X-555 raketa buvo paleista iš Rusijos strateginio bombonešio netoli Smolensko. Taikinys buvo Kyjivas. Tačiau užuot patraukusi į Kyjivą, raketa pakeitė kursą ir praskriejo per visą Baltarusiją į Lenkijos oro erdvę, kur nukrito netoli Bydgoščiaus, 400 km nuo sienos.

Raketa nebuvo perimta, o kai kurie netgi teigė, kad to niekada nebuvo, tačiau prieš kelias dienas miške netoli Bydgoščiaus pasirodė nuolaužos, kurios, kai kurių ekspertų teigimu, gali būti X-55/X-555 raketos.

Jei ta istorija pasitvirtintų kaip tiesa, kiltų daug klausimų. Ar paleidimas buvo tyčinis? Na, abejoju. Bet kodėl Lenkijos oro gynyba nesureagavo? Paaiškinimų gali būti daug, bet visa tai yra spėlionės. Kaip bebūtų, jei tai tiesa, tai yra baisu.

 

Kaip jau sakiau, vertinkite šią informaciją kaip nepatvirtintą. Tačiau mes taip pat žinome, kad nuo to laiko Lenkija ir NATO ženkliai padidino oro gynybą“, – rašo Tendar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(8)
(15)

Komentarai (5)