„Facebook“ nusitaikė ir į „Wikipedia daržą"  (11)

Populiarus socialinis tinklalapis „Facebook“ oficialiai pristatė naują skyrių pavadinimu „Bendruomenės“. Informacija apie tai buvo paskelbta balandžio 19 d. „Facebook“ bloge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skyriuje „Bendruomenės“ vartotojai galės kurti savo mėgstamiausiems užsiėmimams, hobiams ir dalykams, kuriais domisi, skirtus puslapius. Šiuos puslapius galės redaguoti visi, apie savo domėjimąsi tuo dalyku pažymėję bendruomenės nariai.

Visi vartotojai, kurie pažymės besidomintys tam tikru dalyku arba reiškiniu, galės bendruomenės puslapiuose sužinoti naujausią informaciją, o taip pat pabendrauti su bendraminčiais. Pateikdamas pavyzdį, socialinis tinklalapis siūlo dalintis informacija apie užsienio kalbų mokymąsi arba kulinariją.

Pradiniame etape „Facebook“ bendruomenės puslapiuose pateikiama informacija iš „Wikipedia“ tinklalapio. Vis dėlto, ateityje socialinis tinklalapis planuoja paversti šiuos puslapius geriausiu kolektyvinių žinių apie tam tikrą dalyką šaltiniu internete. Kitaip tariant, bandys kai kuriose informacijos srityse konkuruoti su „Wikipedia“. „Facebook“ skelbia, kad vykdys vartotojų, kuriems bus patikėtos bendruomenės puslapių valdymo teisės, atranką.

Pagal „Facebook“ sumanymą, bendruomenės turėtų tapti oficialių „Facebook“ puslapių, kuriuose informaciją apie save skelbia bendrovės, muzikantai, visuomenės veikėjai, atitikmeniu. Anksčiau socialinis tinklalapis neretai susidurdavo su problema, kai vartotojai sukurdavo šiame skyriuje „neoficialius“, jų mėgstamiausioms grupėms, televizijos laidoms ir vienų ar kitų bendrovių produktams skirtus puslapius. Tai keldavo tų, kuriems būdavo skirti tie puslapiai, nepasitenkinimą, nes juose galėdavo būti skelbiama nekorektiška, auditoriją klaidinanti informacija.

„Facebook“ yra didžiausias pasaulyje socialinis tinklalapis, turintis daugiau kaip 400 mln. narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)