VMI užsimojo kontroliuoti užsiimančius elektronine komercija  (12)

Valstybinės mokesčių inspekcijos užmojai kontroliuoti elektronine komercija užsiimančias įmones ir fizinius asmenis glumina interneto vardus registruojančias įmones – VMI panoro duomenų apie visus bendrovių klientus, rašo „Verslo žinios“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duomenis pateikti vengiantys verslo atstovai stebisi tokia VMI praktika gauti visą informaciją ir dėsto, kad jei būtų prašoma duomenų apie konkretų asmenį, kuris įtariamas nelegalia veikla, mokesčių vengimu, kliūčių VMI nebūtų.

Agnė Kutkauskaitė, UAB „Interneto vizija“ (IV) direktoriaus pavaduotoja, nurodo, kad pasikonsultavus su teisininkais prašomų duomenų VMI nepateikė, o po šio atsisakymo sulaukė pakartotinų raginimų.

„Mūsų teisininkai sako, kad pagal įstatymus neturime teisės pateikti šių duomenų. Susirašinėjame su VMI, jie toliau reikalauja duomenų apie visus mūsų klientus ir jų teikiamas paslaugas. Jie reikalauja duomenų ne apie mokestinius reikalus, kas priklausytų VMI – jiems iš esmės neįdomu, kaip mes mokame mokesčius, jie nori gauti susistemintą informaciją elektroniniu formatu apie tai, kokius turime klientus, ir duomenis apie juos“, – sako A. Kutkauskaitė.

Artūras Klerauskas, VMI viršininko pavaduotojas, nurodo, kad esamos ekonominės padėties sąlygomis kaip vieną iš grėsmių VMI vertina galimą pajamų apskaitymo ir mokesčių vengimą, perkeliant komercinės veiklos vykdymą į internetą.

Pasak jo, tokiai komercinei veiklai vykdyti paprastai asmenys naudoja interneto svetaines, kuriose nepateikiama jokios informacijos apie realų prekių pradavėją ar paslaugų teikėją, interneto svetainės savininkus, tačiau šalies gyventojai, siekdami prisidėti prie mokesčių nemokančių asmenų nustatymo, taip pat įsigiję nekokybiškų prekių ar sumokėję už nekokybiškai atliktas paslaugas, vis dažniau praneša mokesčių administratoriui minėtų interneto svetainių, per kurias galimai vykdoma neįregistruota veikla, adresus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)