Reti kadrai, kaip gaminamas Ukrainos pasididžiavimas - savaeigė haubica „Bohdana“  ()

Internete publikuotas patvirtinimas, kad ukrainietiška 155 mm savaeigė haubica „2S22 Bohdana“ jau gaminama serijiniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Fašik Doneckyj“ paskelbė nuotraukas, kuriose matomas Ukrainos artilerijos sistemos „Bohdana“ gamybos procesas.

Kaip teigiama, serijiniu būdu jau gaminama nauja savaeigės haubicos „Bohdana“ versija, apie kurią anksčiau kalbėjo Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Kitaip nei pirmieji „Bohdana“ pavyzdžiai, kurie jau tarnauja Ukrainoje ir net padėjo išlaisvinti Gyvačių salą, naujosios „Bohdana“ haubicos bus gaminamos ne ant „KrAZ“ platformos, o naujos važiuoklės. Tiesa, neskelbiama kokios, bet gali būti, kad tai yra „Tatra“, MAN ar kita Vakaruose sukurta platforma. Kita vertus, ir ukrainiečiai turi galimybių kurti tokias platformas - ukrainiečių šarvuotas pėstininkų transporteris „Varta“ turi panašią važiuoklės konfigūraciją. Nuotraukose matomas sunkvežimis yra šešiaratis, o anksčiau kalbėta apie 8x8 „Tatra“ platformas, bet gali būti, kad tai - tik pirmoji haubica ir kitos turės kitokią važiuoklę.

Gamybos vieta taip pat neskelbiama - interneto naudotojai spėlioja, kad galbūt „Bohdana“ net nėra gaminamas Ukrainoje.

 

„2S22 Bohdana“ – tai pirmoji NATO standarto savaeigė haubica, sukurta Ukrainos karinio-pramoninio komplekso specialistų. „Bohdana“ yra 155 mm haubica, kurios įprastas šaudymo nuotolis siekia 35-40 km. „Bohdana“ pirmą kartą visuomenei pristatytas 2018 metais. Tada prasidėjo haubicos bandymai. Oficialiai ji tarnybą pradėjo 2022 metais, bet tikėtina, kad ukrainiečiai turi vos porą šių ginklų. Serijinė jų gamyba bus didelė paspirtis Ukrainos siekiui apsiginti.

 

„Bohdana“ haubica, beje, yra tarsi priminimas, kad Ukraina ruošėsi perėjimui prie NATO standartų. NATO 155 mm haubicos dalijasi amunicija, nepriklausomai nuo to, kur šie ginklai sukurti. Tai yra, nors „Bohdana“ yra ukrainietiška haubica, ji gali naudoti kitų šalių tiekiamus sviedinius. Karas tik paspartins Ukrainos perėjimą prie NATO standartų - į Ukrainą plūstantys Vakarų ginklai turės ilgalaikės reikšmės šalies gynybos planams, nepriklausomai nuo to, kada karas baigsis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()