Rusijoje pagaliau pasirodys GPS/GLONASS imtuvai  (8)

Rusijoje pagaminti masinei rinkai skirti nešiojamieji palydovinės navigacijos įrenginiai, priiminėjantys ir GPS, ir rusiškos GLONASS sistemos signalus, turėtų pasirodyti 2011 metais, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji remiasi Rusijos įmonių, projektuojančių ir gaminančių navigacinę įrangą, vyriausiųjų konstruktorių tarybos pirmininku Valerijumi Babakovu. Pasak jo, naujųjų mišrių GPS ir GLONASS palydovinės navigacijos įrenginių technines savybes „bus galima lyginti su rinkoje esančiais analogais“. V. Babakovas pripažino, kad šiuo metu Rusijos navigacinės įrangos gamintojai atsilieka masinei rinkai skirtų palydovinės navigacijos įrenginių srityje. Tokį atsilikimą esą lemia tai, kad nėra miniatiūrinio GPS/ GLONASS signalus priiminėjančio mikroschemų rinkinio.

 Tačiau situacija esą turėtų iš esmės pasikeisti jau šių metų pabaigoje, nes konstruktorių biuras „Navis“ pagamins pirmąją tokių mikroschemų partiją. Anot V. Babakovo, Rusijos techninės įrangos gamintojai „jau įrodė“, kad gali tiekti pasaulinio lygio produkciją, tiesa, kol kas gaminamą tik pagal specialius užsakymus. Pagal ankstesnius planus masinei rinkai skirti GLONASS imtuvai turėjo pasirodyti dar 2008 metų pradžioje, tačiau komercinis sistemos diegimas iki šiol judėjo lėtai.

Rusijos kuriamą GPS sistemos alternatyvą GLONASS šiuo metu sudaro 23 palydovai. Iš jų veikia 20, 2 naudojami kaip rezerviniai, o 1 šių metų balandžio 20 d. buvo laikinai išvestas iš GLONASS grupuotės. Tam, kad būtų galima užtikrinti palydovinę navigacija viso pasaulio mastu, reikia 24 veikiančių palydovų. Rusijos teritorijai „padengti“ pakanka 18.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)