„Patekome į pasalą. Viskas buvo kaip sulėtintame filme“. Mi-8 ekipažas papasakojo koks pragaras vyksta (Video)  ()

Per Ukrainos karo mūšius sraigtasparniai ne kartą pateko į Rusijos apšaudymą. Kaip tokiais atvejais suvaldyti situaciją, pasakojo sraigtasparnio vadas ir kulkosvaidininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie gina Ukrainą daugiafunkciu sraigtasparniu Mi-8. Šis „paukštis“ gali būti naudojamas ne tik priešo ugnies naikinimui, bet ir ginklams gabenti, sužeistiesiems evakuoti ir kt.

12-osios atskirosios aviacijos brigados 28-erių Mi-8 įgulos vadas ne tik kalbėjo apie padarytos žalos specifiką, bet ir parodė tai praktiškai – tai yra nevaldomų raketų paleidimas priekinėje sąlyčio linijoje.

„Mes esame pusiau artilerija. Artilerija išeina į pozicijas, užima nejudančią padėtį, atidengia, šaudo. Mūsų atveju viskas taip pat, tik ore ir nuolat judant“, - sakė Ivanas.

Pats Ivanas jau atlieka penktąją rotaciją, tačiau tiksliai nepasakė, kiek skrydžių jau yra atlikęs. Per 14 karo mėnesių įgulos vadas jau kovojo Chersono, Zaporižios, Donecko, Charkivo kryptimis. Jis taip pat buvo netoli Lysyčansko, Bachmuto ir Soledaro.

„Apskritai kiekvienas pilotas gali pasidalinti su jumis labai plačia savo skrydžių geografija“, – pabrėžė vadas Ivanas.

Anatolijus, sraigtasparnio šaulys, taip pat kalbėjo apie darbą prasidėjus plataus masto invazijai. Skirtingai nei šiandien, kai fronto linija tapo aiškesnė, jis Mykolajivo srityje sustabdė rusų kolonas:

„Didžiojo karo pradžioje, kai dar nebuvo fronto linijos, sustabdėme rusų kolonas. Buvo taip: matai įrangą su raide Z – pili iš pabūklų“, – pasakojo vyras.

 

Šiandien kulkosvaidininkas skrydžio metu praneša įgulos vadui apie pasikeitusią situaciją fronto linijoje.

Nepaisant to, kad sraigtasparnis manevringas ir yra daug aukščiau už antžeminius taikinius, į pasalą pateko ir įgula. Dėl to kėbule, ašmenyse atsirado kulkų skylės, taip pat kulkos nuskriejo į pavarų dėžės sritį.

„Viskas buvo kaip sulėtintame filme. Tada supratau, kad reikia įveikti šią akimirką ir išgyventi, nes esu atsakingas už įgulą. Tada iššoviau 250 šovinių. To užtenka 20 sekundžių užtvarinei ugniai palaikyti, kad pasitrauktumėte per kilometrą ir pasislėptumėte“, – sakė Anatolijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)

Komentarai ()