„Bijojome, kad rusai pridėjo mirtinų spąstų“: kaip trofėjinis T-72B3 naikina priešą (Video)  ()

Kariškiai per kontrpuolimą Charkivo srityje užėmė tanką. Kaip vėliau paaiškėjo tikrinant borto kompiuterį, Rusijos kariškiai iš tanko pabūklo sugebėjo paleisti tik 16 šūvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai iš 92-osios atskiros mechanizuotos brigados, pavadintos armijos vado Ivano Sirko vardu, naudoja trofėjinį tanką T-72B3. Jį apleido okupantai, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tankistai surado ir pradėjo eksploatuoti. Apie tai rašoma „ArmyInform“ pranešime.

Rusų T-72B3 buvo paimtas per kontrpuolimo operaciją Charkivo srityje. Ukrainos tankistų teigimu, tankas buvo idealios būklės ir be jokių įbrėžimų nuo skeveldrų. Dėl to kariškiai iš pradžių nerimavo, kad okupantai galėjo užminuoti tanką.

„Tai man sukėlė nerimą, nes nebuvo jokios priežasties palikti tanką. Nerimavau, kad rusai paspendė spąstus – ant liukų primontavo virvelių, surištų su granatomis. Atidarai, ir granatos sprogsta. Bet spąstų irgi nebuvo. Apžiūrėjome, patikrinome techninę būklę, paleidome. Pranešėme bataliono vadui, ir kaip sakoma į trasą!“, - sakė įgulos vadas Pavlo.

Rusiškas tankas buvo beveik iš gamyklos, pagamintas 2018 m. Todėl kariškiai atliko techninę priežiūrą, tanką šiek tiek perdažė ir dabar juo kaunasi. Kovotojai patikrino borto kompiuterį ir išsiaiškino, kad iš ginklo buvo paleista tik 16 šūvių. Kariškiai šį skaičių jau padidino iki beveik 120.

 

Pavlo teigia, kad pagrindiniai jų taikiniai yra Rusijos įtvirtinimai, apkasai, gyvoji jėga ir įranga.

„Gavau įsakymą išsiveržti į poziciją ir sunaikinti priešo pėstininkų kovos mašiną, kuri neleidžia mūsų vaikinams „kvėpuoti“. Padarėme viską teisingai. Viską išmatavo ginklininkas. Pirmu šūviu pataikėme į šarvuotį. Antru – pribaigėme. Taikinys buvo sunaikintas“, – sako Pavlo.

Atstumas, kuriuo šarvuotis buvo sunaikintas, buvo 4 km. Anot tankisto, tai normalus atstumas jų darbe. Be to, kovotojai pastebi, kad jų darbe svarbiausia – įgula.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()