„Skustuvo ašmenimis“: Ukrainos pajėgų pilotai kalbėjo apie oro mūšius su Rusijos naikintuvais  ()

Kaip sakė Ukrainos oro pajėgų aviacijos plėtros skyriaus vadovas pulkininkas Volodymyras Logachovas, lėktuvas F-16 leis Ukrainos oro pajėgoms veikti už Rusijos oro gynybos sistemų ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos lėktuvo MiG-29 šaukiniu „Šilkas“ pilotas teigė, kad sunkiausi skrydžiai yra tie, kurie vyksta itin žemame aukštyje. Tam reikia rimto susikaupimo. Apie tai rašo BBC.

„Ir dėl mažo aukščio jūs neturite nei laiko, nei vietos saugiai katapultuotis“, – sakė jis.

Žurnalistų teigimu, MiG-29 kovinių misijų metu lydi Ukrainos atakos lėktuvai.

Kitas pilotas šaukiniu „Jus“ sakė, kad pagrindinis MiG-29 priešas yra rusų naikintuvai Su-35.

„Mes žinome Rusijos oro gynybos pozicijas, žinome jų nuotolį. Tai gana nuspėjama, todėl galime paskaičiuoti, kiek laiko galime išbūti jų diapazone. Tačiau naikintuvų atveju... jie mobilūs, jie turi gerą vaizdą iš oro, ir jie žino, kada mes skrendame į fronto liniją“, – sakė „Jus“.

Leidinys rašo, kad Rusijos oro patruliai gali aptikti lėktuvo kilimą giliai Ukrainos teritorijoje. Jų raketos R-37M gali pataikyti į oro taikinį 150-200 km atstumu, o Ukrainos raketos gali skristi tik 50 km.

Kaip sakė Ukrainos oro pajėgų aviacijos plėtros skyriaus vadovas pulkininkas Volodymyras Logachovas, lėktuvas F-16 leis Ukrainos oro pajėgoms veikti už Rusijos oro gynybos sistemų ribų.

„Mūsų pilotai skraido skustuvo ašmenimis“, – sakė jis.

 

„Jus“ teigė, kad net jei ukrainiečiai pereis prie F-16, Rusijos lėktuvai vis tiek juos persekios. Tačiau šiuo atveju kova bus lygi. Taip, jie leis perimti priešo sparnuotąsias raketas dideliais atstumais prie pat sienos su Rusijos Federacija, o ne jas numušti giliai Ukrainos teritorijoje.

„Mūsų lėktuvai neturi perspėjimo sistemos apie Rusijos raketų paleidimą“, – sakė Ukrainos atakos lėktuvo Su-25 pilotas šaukiniu „Pumba“.

Anot jo, pamatęs priešo raketą, jis tiesiog bando pabėgti paleisdamas šiluminius spąstus.

 

Logachovas pažymėjo, kad Ukrainos lėktuvai turi senus radarus, kurie negali aptikti Rusijos ginkluotųjų pajėgų sparnuotųjų raketų.

Pasak žurnalistų, Lenkijos ir Slovakijos neseniai Ukrainai perduoti naikintuvai MiG-29 nesprendžia pagrindinių savo užduočių, teigia ukrainiečių pilotai. Šie orlaiviai turi tokią pat seną ginkluotę ir ribotą pajėgumą kaip ir Ukrainos aviacijos laivynas.

Leidinys rašo, kad dėl logistikos problemų kyla klausimas, ar verta siųsti F-16 į Ukrainą. Kalbama ne tik apie pilotų ir mechanikų mokymą, bet ir apie infrastruktūros atnaujinimą. Ukraina turės pritaikyti savo dabartinius aerodromus, kad jie atitiktų reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()