[ŽT] Skelbiama didžioji Kremliaus paslaptis. Kaip buvo sukurtas „Kinžal“  ()

Pasak eksperto, raketa yra arba balistinė, arba nebalistinė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos ekspertas Konstantinas Krivolapas teigė, kad rusiška „Kinžal“ nėra aerobalistinė raketa.

Iš tikrųjų tai ta pati „Iskander“, ant kurios buvo sumontuotas variklis, kad raketa galėtų įsibėgėti.

TV kanalo FREEDOM eteryje ekspertas pažymėjo, kad terminą „aerobalistinė raketa“ sugalvojo žurnalistai. Anot jo, raketa yra arba balistinė, arba nebalistinė.

„Kai paleidžiate raketą iš žemės tiesiog į orą ar metate akmenį, fizikos dėsniai jiems yra lygiai tokie patys: jie lekia arba toliau, arba arčiau. Tai yra balistika, o balistika vyksta pagal parabolę. Jei šios parabolės lanką laikysite horizontaliai, pridėkite šiek tiek pagreičio, tada turėsite tą pačią parabolinę funkciją, kuri vis tiek remsis į žemę, todėl jie sugalvojo pavadinimą aerobalistika.

„Kinžal“ negali atlikti nei vienos aerodinaminės šokio figūros, nei aerodinaminių manevrų. Visi jos sparnai skirti tik tam, kad sulėtintų greitį ir nepraskristų pro šalį, nes prieš patekdama į tankius atmosferos sluoksnius, ji turi sulėtinti greitį, kad nesudegtų, o tada sureguliuoti skrydį taip, kad pasiekti tikslą“, – pabrėžė K. Krivolapas.

 

Ekspertas pridūrė, kad kai raketa „Kinžal“  skrenda plazmos debesyje, ji lekia praktiškai aklai, nes neturi navigacijos. Ji bando „susiorientuoti“ jau prie pat žemės, o tam ji turi mažai laiko.

„Kinžal“ problema yra ta, kad kai ji krenta, ji krenta, kaip ir bet kuri kita balistinė raketa, kai artėja prie žemės, ji iš tikrųjų leidžiasi vertikaliai“, - sakė K. Krivolapas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: