Ekspertas spėja, koks ginklas buvo „slapta perduotas“ Ukrainai iš Izraelio  ()

Auslenderis nurodo, kokią pagalbą Ukrainai „slapta perdavė“ Izraelis per JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus žurnalistas Sergejus Auslenderis teigia, kad Izraelis tiesiogiai neperdavė Ukrainai jokių sistemų iš savo garsiosios oro gynybos sistemos „Iron Dome“ (liet. „Geležinis kupolas“). Kartu jis sakė, kad yra vienintelis būdas, kaip Izraelio įrenginiai galėjo atsidurti Ukrainoje.

Sergejaus Auslenderio interviu televizijos kanalui „Pryamiy“ galite peržiūrėti „YouTube“.

„Jei tai buvo slapta perduota, tai kodėl mes su jumis apie tai diskutuojame tiesioginiame televizijos eteryje?“ - iš pradžių pajuokavo „Telegram“ kanalo „War on Horde“ autorius, kai buvo paklaustas apie Izraelio slapta perduoto „Iron Dome“ perdavimo Ukrainai tikimybę.

Į kolegos iš Ukrainos klausimą, ar galima daryti prielaidą, kad Ukraina gavo vieną ar du „Geležinio kupolo“ įrenginius, Izraelio žurnalistas atsakė: „Neturiu tokios informacijos, nors iš tiesų buvo tokių JAV karinių pareigūnų pareiškimų, kad viena baterija iš dviejų turimų gali būti perduota Ukrainai, nes Izraelyje turime 13 baterijų, o 2 vienu metu perdavėme Valstijoms, nes Valstijos yra šio projekto bendrasavininkės (jos anksčiau finansavo „Iron Dome“ kūrimą ir gavo šias baterijas tyrimams)“.

 

„Buvo vienas jų pareigūnų, dabar pamiršau jo pavardę, bet tai buvo kelių žvaigždučių generolas, ir jis pasakė, kad kadangi mes išleidome tiek daug pinigų šiam dalykui, atiduokime vieną bateriją Ukrainai. Viena baterija, tiesmukai tariant, nieko nepakeis, bet įrengta Kijeve ji gali padėti jūsų priešlėktuvinei gynybai numušdama, pavyzdžiui, „Shahed“, - sakė Auslenderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()