Europos skaitmeninė revoliucija – iki 2015-ųjų?  (2)

Iki 2013-ųjų – visi ES namų ūkiai su greitaeigio interneto prieiga už prieinamą kainą, iki 2015-ųjų – 75 proc. mobiliojo ryšio vartotojų su 3G ar pažangesniu ryšiu. Šie tikslai įvardyti EP priimtoje rezoliucijoje dėl Europos skaitmeninės darbotvarkės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ES privalo nepavėluoti į nestojantį greitaeigį traukinį skaitmeninės visuomenės link“, – pabrėžia pranešėja skaitmeninės visuomenės klausimu Pilar del Castillo Vera.

Pasak pranešėjos, tinkamai veikianti skaitmeninė ekonomika būtina visos ES ekonomikos funkcionavimui, tačiau šiuo metu laisvą skaitmeninių paslaugų teikimo judėjimą riboja fragmentuotos nacionalinės taisyklės.

Pristatydama savo pranešimą plenarinėje sesijoje, P. del Castillo sakė nuolat atnaujinanti savo interneto svetainės, tinklaraščio bei Twitter ir Facebook paskyrų turinį.

„Beveik kasdien sklaidau skaitmeninę spaudą ir vykdau skaitmenines mokėjimo operacijas“, – pridūrė europarlamentarė.

Priimtoje rezoliucijoje Europos Parlamentas pabrėžia, jog labai svarbu prieigą prie skaitmeninių technologijų ir ryšio naujovių užtikrinti kaime ir atokiose vietovėse gyvenantiems žmonėms bei socialiai pažeidžiamoms (bedarbių, menkai išsilavinusių ir vyresnio amžiaus asmenų) grupėms, kadangi tai padeda kovoti su skurdu ir atskirtimi.

EP nariai ragina ES valstybes siekti, kad iki 2015 m. 50 proc., o iki 2020 m. – visi ES namų ūkių būtų prisijungę prie paties sparčiausio ryšio tinklų, o visos pradinės ir pagrindinės mokyklos iki 2013 m. turėtų kokybišką, o iki 2015 m. – spartųjį interneto ryšį.

Mokymasis visą gyvenimą turėtų būti vykdomas išnaudojant informacinių ir ryšių technologijų (IRT) ir el. mokymo privalumus, o skaitmeninio raštingumo ir kompetencijos spragos iki 2015 m. turėtų būti sumažintos perpus, pabrėžiama P. del Castillo pranešime.

Europos skaitmenizavimo planą „Darbotvarke 2015.eu“ siūlydami vadinti europarlamentarai ragina nedelsiant kuri išvystytą ir konkurencingą bendrąją skaitmeninę rinką. Pasak pranešėjos, tam reikia įgyvendinti naują teisinę aplinką, suaktyvinti skaitmeninių paslaugų rinką bei užtikrinti turinio ir žinių sklaidą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ESnaujienos.lt
ESnaujienos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)