Prancūzijos kariuomenė netrukus gaus „ateities kario“ ekipuotę (Video)  (8)

Birželio viduryje Prancūzijos kariuomenėje prasidės karių apmokymas naudotis vadinamąja „ateities kario“ ekipuote FELIN (Fantassin a Equipements et Liaisons Integres), pranešė „Defense News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji 90 FELIN komplektų bus pradėti naudoti Prancūzijos Armijos parengimo centre. Šių metų rugsėjį FELIN ekipuotės komplektai bus pradėti tiekti reguliariajai šios šalies kariuomenei, teigiama pranešime.

FELIN įranga buvo išbandyta Afganistane dislokuotuose Prancūzijos daliniuose. Skelbiama, kad iš viso buvo išbandyti 348 ekipuotės komplektai, o bandymai vyko skirtingomis klimato sąlygomis – Džibutyje, Gajanoje, Alpėse, įvairiose Prancūzijos kariuomenės treniruočių stovyklose. Pasibaigus FELIN bandymams buvo pateikti papildomi reikalavimai gamintojams, kurie privalės į nurodytas pastabas atsižvelgti prieš pradėdami serijinę „ateities kario“ ekipuotės gamybą.

Tarp bandymų metu nustatytų trūkumų minimas nepakankamas optinių taikiklių funkcionalumas – juose matomo vaizdo kontrastingumas esą turėtų būti padidintas priepriešinės šviesos sąlygomis ir taikantis į tamsiame fone esantį taikinį. Be to, ekipuotę reikia apsaugoti papildomomis apsauginėmis plokštėmis. Taip pat siūloma, kad papildoma FELIN įranga būtų galima naudotis nepriklausomai nuo to, ar karys yra apsivilkęs apsauginę liemenę, ar ne – dabartinis ekipuotės modelis tokios galimybėmis nesuteikia.

Prancūzijos kariuomenė iš viso užsakė 22 588 FELIN komplektus už bendrą vieno milijardo eurų sumą. Ekipuotę gamina 25 bendrovės, didžiausia iš jų – „Sagem“.

Į FELIN ekipuotę įeina ginklai, apsauginė liemenė, šalmas su 2 ekranais ir mikrofonu, ryšio ir duomenų perdavimo priemonės, nešiojamasis kompiuteris, GPS imtuvas, akumuliatoriai, vienos dienos maisto ir vandens davinys. Bendra FELIN masė neviršija 25 kg.

Šiame vaizdo siužete – FELIN ekipuotės pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)