„Intel“ kurs procesorių su 50 branduolių  (14)

Bendrovė „Intel“ pranešė ketinanti kurti procesorius su 50 ir daugiau branduolių. Toks pareiškimas buvo padarytas Vokietijoje vykstančioje Tarptautinėje superkompiuterių konferencijoje (ISC), teigiama bendrovės pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Intel“ atstovų, būsimieji „Knights Corner“ procesoriai, kuriuose bus integruota 50 ir daugiau branduolių, bus gaminami pagal 22 nanometrų technologinį procesą. Šie lustai bus pirmieji, naudosiantys naująją „Intel“ MIC (Many Integrated Core) architektūrą.

Skelbiama, kad MIC suteikia galimybę kurti skaičiavimų platformas, galinčias vykdyti kelis trilijonus operacijų su slankiuoju kableliu per sekundę. Ši mikroarchitektūra bus naudojama didelės spartos lygiagrečiuosius skaičiavimus vykdančioms programoms pagreitinti.

„Intel“ pranešė jau supažindusi su „Knight Corner“ savo partnerius, o antrąjį šių metų pusmetį planuojanti dar labiau išplėsti šios programos dalyvių ratą. Bendrovės atstovai pabrėžia, kad MIC architektūra remiasi visa eile „Intel“ inovacijų, tarp jų ir projektu „Larrabee“, pagal kurį kuriama naujos kartos kompiuterinės grafikos apdorojimo platforma.

Bendrovės atstovų teigimu, MIC procesoriai nekonkuruos su „Xeon“ serijos lustais, kurie šiuo metu plačiai naudojami superkompiuterių gamyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: