Kinijos ataskaitoje apie interneto tendencijas numatoma intensyvi ryšio plėtra  (0)

2009 metų pabaigoje Kinijoje prieigą prie interneto turėjo 28,9% kinų, t. y. 384 milijonai gyventojų. Ataskaitoje pažymima, kad sėkmingai įvykdžius penkių metų plėtros planą, internetu naudosis 45% šalies gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžios manymu ši priemonė leis sumažinti „skaitmeninį“ atotrūkį tarp įvairių šalies regionų, o taip pat tarp industrinių ir žemės ūkio rajonų. Šiuo metu internetu naudojasi 40% rytinės šalies dalies gyventojų. Čia yra dideli pramoniniai centrai. Kaimo vietovėje prieigą prie interneto turi tik 21,5% žmonių.

Pažymima, kad didelis interneto vystymosi šalyje nuopelnas atitenka tinklaraščiams, mikrotinklaraščių servisams, video failų talpinimo tinklalapiams ir socialiniams tinklams. Įdomu tai, kad ataskaitos versijoje anglų kalba, su kuria galima susipažinti čia, taip pat pažymimas teigiamas „Twitter“ vaidmuo, kuris šalyje oficialiai yra uždraustas.

Šių metų kovą buvo skelbiama, kad Kinijos interneto naudotojų kiekis Kinijoje siekia 339 milijonų žmonių, o trečdalis jų – 115 milijonų gyventojų – yra mokiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)