„Popierinės“ visuomenės informavimo priemonės išliks dėka buitinės elektronikos mokesčio?  (20)

JAV nacionaliniame spaudos klube buvo aptariamos vis didėjančios tradicinės žiniasklaidos problemos. Federalinė prekybos komisija (FTC) išanalizavo juodraštinį dokumento variantą, kuriame surinkti įvairiausi pasiūlymai, skirti „popierinėms“ žiniasklaidos priemonėms gelbėti, kad jų visiškai iš rinkos neišstumtų internetinės alternatyvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Federalinėje prekybos komisijoje pažymima, kad šiame juodraštyje nėra galutinių išvadų arba pačios komisijos rekomendacijų. Vis dėlto, į kai kuriuos dokumente pateiktus pasiūlymus verta atkreipti dėmesį. Pavyzdžiui, yra siūloma organizuoti specialų valstybinį fondą žiniasklaidai remti. Ši fondas gali būti papildomas pinigais iš vieno ar kelių mokesčių, tarp kurių žiniasklaidos priemonių atstovai jau įžiūrėjo 5% buitinės elektronikos mokestį.

Tai reiškia (jei tam bus pritarta), kad JAV vartotojams reikės mokėti šiek tiek daugiau už kiekvieną televizorių, vaizdo grotuvą, kompiuterį, sumanųjį telefoną, žaidimų konsolę ir kitus panašius įrenginius. Paskaičiuota, kad tokiu būdu kasmet būtų galima gauti iki 4 milijardų dolerių.

Pateikiami ir kiti mokesčių variantai, pavyzdžiui, už radijo dažnių naudojimą arba už mobiliąsias paslaugas. Primename, kad užsienio interneto leidiniai paskutiniu metu vis dažniau pereina prie verslo modelio, kuriame pelnas gaunamas už prieigą prie mokamo turinio. Ar tai tikrai išgelbės sunkius laikus išgyvenančią "tradicinę popierinę" žiniasklaidą (jei tokie mokesčiai vis gi bus pradėti taikyti praktiškai), parodys tik laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)