Nutraukiama „netbook“ kompiuterių su „Windows XP“ gamyba  (3)

Bendrovė „Microsoft“ priminė, kad nuo šių metų spalio 22 dienos kompiuterių gamintojai nebegalės diegti į naujus „netbook“ kompiuterius operacinės sistemos „Windows XP“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po spalio 22-osios „netbook“ gamintojai, norintys juose instaliuoti „Microsoft“ OS, galės diegti tik naujausias jų versijas - „Windows 7“ arba „Windows Vista“, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak „Microsoft“ atstovų, jau dabar „Windows 7“ dominuoja „netbook“ kompiuterių rinkoje: remiantis rinkos tyrimų bendrovės NPD duomenimis, balandžio mėnesį ši OS buvo įdiegta 81 proc. JAV parduotų „netbook“ kompiuterių.

„Microsoft“ praneša, kad birželio 13 d. bus nutraukta „Windows XP“ OS su antruoju pataisų ir atnaujinimų paketu (SP2) techninė priežiūra. Taip pat bus nutrauktas ir visų „Windows 2000“ bei „Windows Server 2000“ modifikacijų techninis palaikymas.

Kompiuterių vartotojams, vis dar naudojantiems „Windows XP“, „Microsoft“ primygtinai rekomenduoja įsidiegti 3-ąjį atnaujinimų paketą (Windows XP SP3).

Be to, „Microsoft“ primena, kad liepos 13 d. „Windows Server 2003“ OS bus pradėta taikyti ne vadinamoji pagrindinė, o išplėstinė techninė priežiūra. Tai reiškia, kad „Microsoft“ ir toliau nemokamai platins šioje OS aptiktų saugumo spragų „lopus“, tačiau už klaidų pataisymą ir technines konsultacijas klientai turės susimokėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: