D. Britanijos psichologas: kompiuteris pavojingas vaikams iki 9 metų  (14)

Didžiosios Britanijos psichologas Erikas Sigmanas rekomenduoja tėvams uždrausti vaikams iki 9 metų naudotis kompiuteriu bei panaikinti informatikos pamokas darželiuose ir pradinėse klasėse. Jo manymu, kompiuteris mažina vaikų sugebėjimą koncentruotis, rašo „Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininko manymu, naudojimasis kompiuteriu ankstyvame amžiuje trukdo vystytis vaikų kognityviniams įgūdžiams ir sugebėjimui koncentruotis. Dėl kompiuterio daugiafunkcionalumo vaikai negali ilgą laiką sutelkti dėmesį į vieną objektą, teigia Sigmanas. Jei vaikas nesusikoncentruoja dėmesio į vieną objektą, jam bus sudėtinga išmokti skaityti, klausytis mokytojo pamokose ir bendrauti su bendraamžiais.

Mokslininkas kritikuoja Didžiosios Britanijos ikimokyklinio ugdymo programą EYFS, kuri numato iki dviejų metų amžiaus vaikų supažindinimą su kompiuteriais. Pagal programą, trijų su puse metų vaikas jau turi mokėti dirbti klaviatūra ir pele bei mokėti perjungti televizoriaus kanalus nuotolinio valdymo pultu.

Optimalus amžius pirmajam susipažinimui su kompiuteriu – 9 metai, mano Erikas Sigmanas.

Psichologo oponentai teigia, kad kompiuteris tapo kasdienio gyvenimo dalimi, ir todėl vaikai juo pagrįstai susidomi. Sigmanas į tai atsako, jog vaikus taip pat gali dominti alkoholis, ginklai ir pornografija, „tačiau tai nereiškia, kad mes turime suteikti jiems galimybę naudotis šiais dalykais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (14)