Australijoje gali būti uždrausta naudotis internetu be antivirusinės programos  (41)

Australijoje siūloma kovoti su nusikalstamumu internete draudžiant prisijungti prie jo be antivirusinės programos ir ugniasienės, rašo „News.com.au“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakomybę už internautų kompiuterių stebėjimą siūloma užkrauti interneto tiekėjams. Jei kompiuteris infekuotas arba jame nėra antivirusinių programų, jo savininkas negalės prisijungti prie interneto.

Taip pat Australijoje siūloma įkurti visą parą veikiančią „karštąją liniją“, konsultuojančia kibernetinių nusikaltimų klausimais, ir įvesti atsakomybę už programinės įrangos diegimą be kompiuterio savininko sutikimo. Be to, IT kompanijos gali būti įpareigotos kompensuoti vartotojams žalą, padarytą dėl „skylių“ programose.

Buvo paskaičiuota, kad dėl interneto nusikaltėlių Australijos verslininkai kasmet netenka apie 649 milijonų dolerių.

Visos numatytos kovos su nusikalstamumu internete priemonės pateikiamos 260 puslapių ataskaitoje „Hakeriai, sukčiai ir „botnetai“: kaip suvaldyti kibernetinį nusikalstamumą“, kuri buvo paskelbta birželio 21 dieną.

Šių metų kovą neleisti infekuotiems kompiuteriams prisijungti prie interneto siūlė korporacija „Microsoft“. Ji taip pat siūlė įvesti visuotinį interneto mokestį, kad padengti interneto tiekėjų išlaidas kovoje su kenkėjiška programine įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (41)