Tūkstančiai „Android“ OS programų gali kelti pavojų  (14)

Keli tūkstančiai mobiliajai operacinei sistemai „Android“ skirtų taikomųjų programų yra potencialiai pavojingos, remdamasi savo tyrimo rezultatais, pranešė bendrovė „S Mobile Systems“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės pranešime teigiama, kad jos specialistai išsamiai išnagrinėjo daugiau nei 48 000 šiuo metu rinkoje esančių „Android“ OS naudojantiems įrenginiams skirtų taikomųjų programų. Paaiškėjo, kad kas penkta programa prašo prieigos prie asmeninio pobūdžio ar kitų svarbių duomenų, kuriais gali pasinaudoti įsilaužėliai.

Nustatyta, kad 5 proc. „Android“ aplinkai skirtų programų reikalauja galimybės skambinti be telefono savininko leidimo, o 2 proc. gali be jo žinios siųsti SMS žinutes. 29 „Android“ programos ne tik reikalavo tų pačių prieigos teisių, kaip ir šnipinėjimo ar žalingo kodo programos, bet ir „S Mobile Systems“ buvo įvertintos kaip kenkėjiškos. 383 programos galėjo fiksuoti arba naudoti kitų taikomųjų programų registracijos bei paslaugų (vartotojo vardas ir slaptažodis) duomenis, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: