THAAD raketinis kompleksas numušė balistinę raketą rekordiniame aukštyje  (9)

JAV Priešraketinės gynybos agentūros spaudos tarnyba pranešė, kad Havajuose esančiame PMRF (Pacific Missile Range Facility) raketiniame poligone buvo sėkmingai išbandytas raketinis kompleksas THAAD. Pranešime teigiama, jog taikinys numuštas rekordiniame 800km aukštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš jo paleista raketa naikintoja viršutinėje atmosferos dalyje (egzosferoje), didesniame nei 800 kilometrų aukštyje, numušė trumpojo nuotolio balistinę raketą su nuo paskutinės pakopos neatsiskiriančia kovine galvute.

Pranešama, kad THAAD kompleksas pirmą kartą sėkmingai aptiko ir sunaikino balistinę raketą rekordiškai mažame pagal savo galimybes aukštyje. Išsamesnių duomenų apie atliktą bandymą neskelbiama.

THAAD raketinis kompleksas naudoja raketas be kovinių galvučių, jos naikina taikinius savo kinetine energija. Pranešime sakoma, kad naujausių THAAD bandymų metu buvo ne tik tikrinama šių kompleksų kovinė parengtis, bet ir išmėgintos naujos technologijos.

Tai buvo jau septintas THAAD raketinio komplekso, skirto naikinti trumpojo ir vidutinio nuotolio balistines raketas  galutiniame jų skrydžio etape, bandymas.  Visi ankstesnieji taip pat buvo sėkmingi, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: