Į internetą – tik su baltarusišku pasu  (13)

Vakar, liepos 1-ąją, Baltarusijoje įsigaliojo šalies prezidento Aleksandro Lukašenkos įsakas, pagal kurį interneto paslaugos šalies gyventojams gali būti teikiamos tik patvirtinus jų tapatybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto paslaugų teikėjai, sudarinėdami sutartis su klientais, nuo šios dienos privalo užfiksuoti jų asmeninius duomenis – tam reikės pateikti pasą ar kitą asmens dokumentą, skelbia „Telegraf.by“. Be to, interneto paslaugų teikėjams liepa vienerius metus saugoti duomenis apie jų klientų naudojimąsi interneto resursais. Tai reiškia, kad Baltarusijos teisėsaugos ir specialiosios tarnybos galės gauti informaciją apie juos dominančių asmenų veiklą internete.

Naujasis įsakas įpareigoja registruoti ir asmenis, perkančius „Wi-Fi“ bevielio ryšio įrangą – prieigos stoteles, maršrutizatorius, USB modulius, „PC Card“ plokštes. Perkant tokias „Wi - Fi“ ryšio priemones taip pat būtina pateikti asmens dokumentą.

Keičiasi ir interneto kavinių darbo tvarka: jų lankytojams taip pat reikės pateikti pasą norint prisijungti prie interneto. Tiesa, padaryta ir išlyga: jei interneto kavinės lankytojai bus filmuojami vaizdo kameromis, asmens dokumentų pateikti nereikės – prireikus jų tapatybė bus nustatyta iš vaizdo įrašų. Baltarusijos interneto vardų srityje „.by“ registruoti tinklalapiai taip pat turės atskleisti savo savininkų tapatybes: nuo šiol tokia registracija bus privaloma, ją vykdys šalies valstybinė elektros ryšių inspekcija, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)