Naujas elektromobilio koncepcinis modelis iš „Renault“  (18)

Rugsėjį Paryžiuje vyksiančioje tarptautinėje automobilių parodoje „Renault“ rengiasi pristatyti koncepcinį elektromobilį „DeZire“. Įspūdingai atrodančios mašinos autorius – olandų kilmės „Renault“ vyriausiasis dizaineris Laurensas Van Den Ackeris. Anksčiau jis vadovo analogiškam „Mazda“ padaliniui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Renault DeZir“ kėbulas sukonstruotas iš plieninių vamzdžių, kurie „apsiūti“ anglies pluošto lakštais. Dėl šios priežasties koncepcinis aparatas sveria viso labo 830 kilogramų ir su 148 AG pajėgumo elektros varikliu iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 5 sek.

Pilnai pakrautais akumuliatoriais ši mašina gali įveikti maždaug 160 km atstumą. Gamintojas akcentuoja, kad pačių prancūzų sukurta akumuliatorių pakrovimo technologija „Renault Quick Drop“ leidžia 80 proc. energijos rezervo pripildyti viso labo per 20 minučių.

Patys „Renault“ atstovai teigia, kad pastarasis koncepcinis modelis leidžia orientuotis, kokia kryptimi ir kaip evoliucionuos visų jų gaminamų automobilių dizainas. Tikėtina, kad jau būsimojo „Renault Clio“ priekinė dalis atrodys panašiai, kaip „DeZire“.

Taip pat pasigirdo spėliojimų, esą šis koncepcinis kupė yra būsimojo „Renault“ sportinio automobilio prototipas, kurį prancūzai ketina išleisti su „Alpine“ prekiniu ženklu. Oficialiai šių dalykų kol kas niekas nepatvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)