„Microsoft” „panaikino“ baterijų poliariškumą  (16)

Bendrovė „Microsoft“ užpatentavo technologiją, leidžiančią naudoti nešiojamiesiems įrenginiams skirtas baterijas neatsižvelgiant į jų poliariškumą, pranešė „Wired.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

InstaLoad“ pavadinta technologija suteikia galimybę naudotis baterija nepriklausomai nuo to, kaip ji įdėta, tai yra, kaip sujungtas teigiamas ir neigiamas kontaktai. Pradėjus komercinį jos naudojimą, vartotojams nebereikės žiūrėti, kad teigiamas baterijos polius būtų jungiamas prie „pliuso“, o neigiamas – prie „minuso“.

Pasak bendrovės atstovų, „InstaLoad“ suteiks galimybę kurti naujos kartos įrenginius, kuriuose bus galima greitai pakeisti akumuliatorius neišjungus paties prietaiso. Manoma, kad ji ypač pravers tais atvejais, kai maitinimo šaltinius reikia keisti palyginti dažnai ir sudėtingomis sąlygomis.

„InstaLoad“ šiuo metu suderinama su AA, AAA, C, D, CR123 tipo baterijomis bei įkraunamais akumuliatoriais. Skelbiama, kad šiuo išradimu jau susidomėjo baterijų gamintojai. Bendrovė „Duracell“ esą ruošiasi artimiausiu metu pateikti rinkai naują baterijų kartą su „InstaLoad“ technologija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)