Vokietijos valdžia duos į teismą „Facebook“  (19)

Vokietijos valstybinės informacijos apsaugos agentūros atstovas Johannesas Casparas pareiškė, kad tarnyba ketina pradėti teisinius veiksmus prieš socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjus. Kaip skelbia „Associated Press“, agentūra kaltina „Facebook“ nelegaliu asmeninės informacijos naudojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pabrėžia J.Casparas, tai susiję net su žmonėmis, kurie nesinaudoja socialiniais tinklais. Registruodamiesi „Facebook“ vartotojai gali suteikti informaciją apie žmones, su kuriais palaiko ryšį elektroniniu paštu. Vėliau „Facebook“ naudoja šiuos kontaktus plėsdami  savo klientų skaičių. Nors nuo šių metų balandžio atsirado galimybė uždrausti naudoti šiuos kontaktus, „Facebook“ ir toliau naudoja anksčiau gautus duomenis.

J.Casparo teigimu, toks vartotojų skaičiaus plėtimas nusižengia Vokietijos įstatymams dėl asmeninės informacijos apsaugos. Vyras pareiškė, kad „Facebook“ gresia baudos. „Facebook“ atstovai tokios informacijos kol kas nekomentuoja.

Tuo tarpu "Facebook" internetinio socialinio tinklo įtaka visuomenei darosi vis didesnė; kartu kyla vis daugiau susirūpinimo dėl interneto vartotojų privatumo išsaugojimo. Pavyzdžiui, „Oxygen Media“ ir „Lightspeed Research“ organizacijų atlikta apklausa parodė, kad trečdalis JAV gyvenančių dailiosios lyties atstovių nuo 18 iki 34 metų rytais iš pradžių prisijungia prie „Facebook“, o tik vėliau eina į vonią. 57% su žmonėmis daugiau bendrauja socialiniuose tinkluose nei akis į akį. 21% apklaustųjų keliasi vidury nakties patikrinti savo „Facebook“ paskyrą. 79% įkelia nuotraukas su bučiniais. 50% draugauja su nepažįstamais asmenimis.

„Oxygen Media“ taip pat palygino moterų ir vyrų rezultatus. 50% moterų ir 65% vyrų 18-34 metų eitų į pasimatymą su nepažįstamu žmogumi, kurio realiame gyvenime jie niekada nematė. Pažintims „Facebook“ socialinį tinklą naudoja 6% moterų ir 20% vyrų. 49% moterų ir 42% vyrų mano, kad mylimieji turi vienas kitam suteikti prieigą prie savo „Facebook“ paskyrų. 89% merginų nuo 18 iki 24 metų mano, kad kvaila talpinti socialiniame tinkle tai, kas nėra skirta tėvų akims. Asmeninės informacijos privatumo klausimai nebuvo esminė apklausos sudedamoji dalis, tačiau tikėtina, ateityje bus rengiami detalizuoti būtent šiai sričiai skirti socialiniai tyrimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)