Superkompiuterius Pentagonui gamins „Nvidia“  (2)

Bendrovė „Nvidia“ pranešė gavusi JAV Gynybos departamento Priešakinių gynybos tyrimų agentūros (DARPA) finansinę paramą superkompiuteriams, naudojantiems vaizdo procesorius, kurti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad 25 milijonai dolerių skirti 4 metus truksiančiai tyrimų programai, kurią vykdys bendrovės „Nvidia“, „Cray“, Energijos departamento Oak Ridge nacionalinė laboratorija ir 6 JAV universitetai.

Vykdant ši tyrimų projektą turi būti sukurti 1000 kartų už dabartinius galingesni superkompiuteriai, teigiama „Nvidia“ pranešime. Jų suminė skaičiuojamoji galia pasieks eksaflopą (1018 operacijų su slankiuoju kabeliu per sekundę). Šiuo metu pačių galingiausių superkompiuterių skaičiuojamoji galia artėja prie 2 petaflopų (1015 operacijų su slankiuoju kableliu per sekundę).

Projekte dalyvaujantys mokslininkai bei kompiuterių inžinieriai kurs ir techninę, ir programinę naujųjų superkompiuterių įrangą. Tikimasi, kad naujieji skaičiavimų kompleksai bus ne tik našesni, bet ir patikimesni nei dabartiniai bei lankstesni programavimo požiūriu.

Pranešama, kad naujos kartos superkompiuterių prototipai bus pristatyti iki 2018 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)