Vokiečiai baidosi didžiausių autotraukinių (Video)  (8)

2011 metais Vokietijos keliuose gali pasirodyti vadinamieji „gigalaineriai“. Tai 25 metrų ilgio autotraukiniai, kurių bendroji masė siektų net 60 tonų. Vokietijos transporto ministras Peter Ramsauer nusiteikęs kelius šiems sunkiasvoriams atverti jau kitų metų pradžioje. Tačiau šalies automobilininkai ir politikai šias inovacijas vertina su baime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie autotraukiniai būtų 7 metrais ilgesni ir net 20 tonų sunkesni, nei važinėjantys dabar. Tai nėra absoliuti naujovė. Tokias transporto priemones jau senokai eksploatuoja Skandinavijos šalių vežėjai. Pagrindinis jų pliusas- vienu vilkiku pervežamas daug didesnis krovinių kiekis. Tai reiškia, kad kroviniai pervežami pigiau, išmetama mažiau teršalų. Vairuotojams tokie sunkiasvoriai didesnių problemų sukeltų tik nedideliuose miesteliuose, ten, kur sunkiau manevruoti. Tačiau greitkeliuose šie sunkiasvoriai važiuoja taip pat, kaip ir įprasti autotraukiniai. Daugiau apie šiuos vilkikus ir su jais susijusias diskusijas galite perskaityti šiame straipsnyje.

Tačiau šalies regionų politikai ir automobilininkų bendruomenė žada pasipriešinti šiems planams. Vokietijos automobilininkų klubas ACE (Auto Club Europa) atliko apklausą dėl „gigalainerių“ eksploatacijos šalies keliuose. 86 proc. respondentų buvo nusiteikę priešiškai. Oponentai teigia, kad šalies mokesčių mokėtojai išleis daug daugiau pinigų kelių remontui, o tuo tarpu keliolika vežėjų įmonių skaičiuos išaugusius pelnus.

Įtakingiausias automobilininkų bendruomenės „balsas“ Vokietijoje, šalies automobilininkų klubas ADAC irgi atsargiai vertina būsimas inovacijas. ADAC atastovų teigimu, privalu atlikti tyrimą, kuriuo būtų išsiaiškinta, ar tokie sunkiasvoriai nesukeltų didelio pavojaus regioniniuose keliuose ir mažuose miesteliuose.

Na o šiame kontekste radikaliausiai nuskambėjo Šiaurės Reino- Vestfalijos žemės transporto ministro pasisakymas- Harry Kurt Voigtsberger pareiškė, kad „gigalaineriams“ jo jurisdikcijai priklausantys keliai bus nepravažiuojami.

Vaizdo reportaže „gigalaineris" važiuoja bandymu trasoje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: