„Google“ pristatė JPEG formato „žudiką“  (21)

Bendrovė „Google“, siekdama „pagreitinti internetą“, pristatė naują skaitmeninių nuotraukų ir iliustracijų suglaudinimo formatą „WebP“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis grafinių failų formatas, lyginant su šiuo metu populiariausiais , tačiau jau daug metų nekitusiais JPEG, GIF ir PNG, leidžia vidutiniškai apie 40 proc. sumažinti internete skelbiamų atvaizdų „svorį“ neprarandant kokybės, teigiama oficialiame „Google“ tinklaraštyje.

„Google“ pranešė jau pateikusi pirminę WWW dizaineriams ir programuotojams skirtą atvaizdų konvertavimo į „WebP“ formatą įrankio versiją. Naudojant šį įrankį galima konvertuoti JPEG failus į naująjį formatą ir panagrinėti gautus rezultatus.

Kol kas interneto naršyklės nėra suderinamos su „WebP“, tačiau „Google“ pranešė ruošianti „WebKit“ programavimo priemonių papildymą, kuris leis peržiūrinėti „WebP“ formato failus naujausios versijos „Chrome“ interneto naršykle.

„Google“ tikisi, kad naujasis grafinis formatas žymiai paspartins interneto naršymą, nes, bendrovės skaičiavimais, vidutiniškai apie 65 proc. viso į interneto vartotojų kompiuterius atsiunčiamo tinklalapių turinio sudaro įvairios nuotraukos ir iliustracijos. Efektyvesnis grafinis formatas esą leistų sumažinti interneto ryšio kanalų apkrovimą.

„Google“ inžinieriai praneša išbandę „WebP“ glaudinimo technologiją su atsitiktinai internete atrinktu vienu milijonu skaitmeninių atvaizdų. Jie konvertavo JPEG, GIF, PNG bei kitų formatų failus į „WebP“ ir analizavo rezultatus. „Google“ specialistai priėjo išvadą, kad tais atvejais, kai „WebP“ glaudina „nesuspaustų“ formatų, tokių kaip TIFF, atvaizdus, jis dar daugiau sumažina failų dydį, nei naudojant JPEG formatą. Tuo tarpu kokybė išliekanti tokia pati.

Tuo galima įsitikinti patiems: „Google“ siūlo visiems norintiems aplankyti internetinę galeriją, kurioje lyginami JPEG ir „WebP“ failai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (21)