Privatus kosminis laivas atliko pirmąjį skrydį (Video)  (17)

Privatus bendrovės „Virgin Galactic“ kosminis laivas „SpaceShipTwo“ sėkmingai atliko pirmąjį pilotuojamą skrydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį iš privataus kosmodromo Mohavės dykumoje Kalifornijoje pakilęs „Virgin Galactic“ lėktuvas „WhiteKnightTwo“ iškėlė kosminį laivą į 13,7 kilometrų aukštį. „SpaceShipTwo“ atsiskyrė nuo lėktuvo ir leidosi į laisvąjį skrydį. Po maždaug 11 minučių dviejų pilotų valdomas „Virgin Galactic“ kosminis laivas sėkmingai nusileido Mohavės kosmodromo nusileidimo take, teigiama bendrovės pranešime.

Iš viso naujojo kosminio laivo bandymas ore truko 25 minutes.

Laisvojo skrydžio metu „Virgin Galactic“ specialistai tikrino „SpaceShipTwo“ techninius rodiklius ir tobulino nusileidimo techniką. Pasak bendrovės atstovų, visos kosminio laivo sistemos veikė įprastu režimu.

„SpaceShipTwo“ suprojektuotas skraidinti į 100 kilometrų aukščio orbitą aplink Žemę 8 žmones – 2 įgulos narius ir 6 keleivius. Britų verslininko Richardo Bransono įkurta bendrovė „Virgin Galactic“ ruošiasi artimiausiais metais pradėti teikti kosminio turizmo paslaugas. 200 000 dolerių kainuojančius bilietus į kosmosą jau yra užsisakę daugiau nei 340 žmonių.

Iki vakar įvykusio pirmojo pilotuojamo skrydžio buvo atlikta apie 40 parengiamųjų. Keturis kartus „SpaceShipTwo“ buvo iškeltas į numatytą aukštį, kuriame skrendant į kosmosą turėtų įsijungti raketiniai „SpaceShipTwo“ varikliai, tačiau iki šiol nė karto nebuvo atsiskyręs nuo „WhiteKnightTwo“ lėktuvo. Beje, ne visi kosminio laivo bandymai buvo sklandūs: sykį neįsijungė jo variklis, ir „SpaceShipTwo“ nesugebėjo atsiskirti nuo savo „skraidančios katapultos“.

Pranešama, kad „Virgin Galactic“ atliks visą seriją „SpaceShipTwo“ bandymų ruošdamasi pirmajam bandomajam skrydžiui į 100 kilometrų aukščio orbitą. Planuojama jo data nenurodoma.

Šiame vaizdo siužete – pirmasis savarankiškas „SpaceShipTwo“ skrydis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)