S.Jobsas negailėjo kritikos „Google” ir konkurentams  (21)

Kompanijos „Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pasakė, kad „Google“ mobilioji platforma yra neišbaigta ir netinkama vartotojams, praneša „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per telekonferenciją, kurioje „Apple“ paskelbė, kad jos ketvirčio pelnas siekė 4,64 mlrd. dolerių, Steve‘as Jobsas penkias minutes išsijuosęs kritikavo konkurentų kompanijas, operacines sistemas ir platformas.

Jis pasakė, kad „Google Android“ platforma yra neišbaigta ir ne tokia atvira, kaip skelbiama. Jis taip pat pasakė, kad planšetinių kompiuterių su mažesniais 18 cm ekranais vos pasirodžiusių laukia žlugimas.

„Google“ apibūdina „Android“ platformą kaip atvirą, o iOS ir „iPhone“ – kaip uždaras“, – sako S. Jobsas. – Mes manome, kad taip teigti nesąžininga, tai iškreipia tikrąjį mūsų požiūrių skirtumą. „Android“ platforma yra labai fragmentiška. HTC ir „Motorola“ įdiegia patentuotas vartotojų sąsajas, kurios skiriasi, tad vartotojams tenka viską aiškintis iš naujo, skirtingai nuo „iPhone“.” Tad S. Jobso nuomone, neišbaigta „Android“ platforma yra „bauginantis iššūkis“ vartotojams.

Aiškėja „Android 3.0“ OS ypatumai

Šią savaitę paaiškėjo daugiau S. Jobso kritikuotos „Android“ platformos detalių. Neįvardyti šaltiniai „Google“ bendrovėje „Android“ OS plėtrą sekančiai svetainei „Phandroid.com“ atskleidė kai kuriuos būsimosios „Android 3.0“ versijos ypatumus.

Pasak šaltinių, „Android 3.0“ mobiliojoje OS bus įdiegta vaizdo pokalbių funkcija, naudojanti tokius pat protokolus, kaip ir „Google Talk“ programa. Teigiama, kad dėl to padidės vaizdo pokalbių funkcijos stabilumas ir jos suderinamumas su kompiuterine versija. „Google“ taip pat įdiegs į „Android“ branduolį SIP protokolo palaikymą, suteiksiantį internetinės telefonijos galimybę.

Tai reiškia, kad „Google Voice“ programos vartotojai galės skambinti kitiems abonentams naudodami „Wi-Fi“ bevielį ryšį. Kol kas „Google Voice“ paslauga teikiama tik JAV teritorijoje, kada ji bus pasiūlyta ir kitų šalių vartotojams , dar neskelbiama. Be to, svetainės šaltinių teigimu, „Google“ dizaineriai perdarė daugumą „Android“ OS piktogramų ir patobulino vartotojo sąsają.

Tikimasi, kad naujoji „Android“ OS versija „Android 3.0 Gingerbread“ bus pristatyta 2011 m. pradžioje. Šiuo metu naujausia „Android“ OS versija yra „Android 2.2 Froyo“, anonsuota šių metų gegužės mėnesį. Ją jau naudoja kai kurie rudenį rinkai pateiktų išmaniųjų telefonų modeliai.

Anksčiau rinkai pateiktų telefonų su „Android“ operacinės sistemos atnaujinimas vykdomas pačių gamintojų – ne globaliai, o lokalizuotai, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)