Neblaivius vairuotojus bus galima išaiškinti per atstumą? (Video)  (14)

Šio mėnesio paskutinėmis dienomis Rusijos sostinėje vyksiančioje parodoje „Interpolitech“ bus demonstruojamas įdomus lazerinis prietaisas. Jį jau ruošiasi bandyti Maskvos milicijos atstovai, kurie itin domisi šio išradimo galimybėmis. Kaip gi nesidomėsi, jei šio prietaiso dėka iš tolo galima nustatyti vairuotojo girtumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašiai, kaip lazeriniu greičio matuokliu nustatomas automobilio važiavimo greitis, taip ir su vadinamuoju „Alkolazeriu“ keliuose dirbantys milicininkai iš tolo galės nustatyti automobilius, kurių salone yra alkoholinius gėralus vartojusių žmonių.

Šis prietaisas sugeba per atstumą užfiksuoti alkoholio garus automobilio salone. Tiesa, prietaiso taikiklyje atsidūręs automobilis turi važiuoti ne greičiau nei 120 km/h. „Alkolazerio“ kūrėjai tikina, kad prietaisas nustato alkoholio garų buvimą salone, tačiau nereaguoja į langų plovimo skystį.

Prietaiso perspektyvomis itin domisi ir aukščiausi Rusijos VRM pareigūnai. Šalies Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Gerasimovas teigė, kad jau kitais metais „Alkolazeris“ bus bandomas keliuose ir tikėtina, kad vėliau taps Rusijos kelių inspektorių kasdienės „ginkluotės“ dalimi.

Vienintelis prietaiso trūkumas yra tas, kad jis reaguoja ir tuomet, kai automobilio salone yra ir neblaivių keleivių. Skeptikai juokauja, kad tokiu atveju reikėtų detalesniam patikrinimui stabdyti visus savaitgalių vakarais didmiesčių gatvėmis riedančius taksi automobilius.

Rusijos VRM atstovai „Alkolazerį“ jau pristatė ir oficialiai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (14)