Naujas elektromobilio rekordas – 600 km  (22)

Elektromobilis „Audi A2“ su viena, pilnai įkrauta baterija, antradienį nuvažiavo iš Vokietijos miesto Miuncheno į Berlyną. Pasak šio bandymo organizatorių, pasiektas naujas pasaulio rekordas tarp serijinių elektra varomų automobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geltonos ir purpurinės spalvos „Audi A2“ apie 600 kilometrų atstumą įveikė per maždaug septynias valandas. Į Ekonomikos ministerijos kiemą Berlyne jis įvažiavo 8 val. vietos laiku, pranešė naujienų agentūra AFP. „Jeigu kas nors iš žurnalistų nori įkrauti savo „iPhone“ telefonus, mums dar liko elektros, – juokavo 27 metų elektromobilio vairuotojas Mirko Hannemannas, išlipęs iš keturdurės transporto priemonės norėdamas pademonstruoti jos akumuliatorių. Vokietijos ekonomikos ministras Raineris Bruederle pasveikino atvykusį elektromobilio ekipažą ir netgi susigundė apsukti ratą ministerijos kieme, nors pats nesėdo už vairo. „Jie netgi buvo įsijungę šildymą. Išties komfortiška kelionė“, – R.Bruederle sakė žvarbų rytą susirinkusiai didelei žurnalistų ir fotografų miniai. Vėliau vykusioje spaudos konferencijoje ministras pridūrė: „Sveikinu su pasaulio rekordu. Anksčiau elektromobiliai nuvažiuodavo tik 60–70 kilometrų ir turėdavo būti iš naujo įkrauti. Dabar pasiektas technologinis šuolis į priekį“.

Gamintojai tikisi, kad elektromobiliai ilgainiui taps populiaresni už įprastus automobilius. Tačiau vartotojai vienu iš pagrindinių šių naujų transporto priemonių trūkumu laiko palyginus trumpą atstumą, nuvažiuojamą kartą pakrovus akumuliatorius.

Vokietijos vyriausybė yra išsikėlusi tikslą, kad iki 2020 metų šalies keliuose važinėtų milijonas elektromobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(2)
(0)
(1)

Komentarai (22)