„StreetView” atkeliauja ir į Lietuvą  (13)

Lapkričio ir gruodžio mėn. estų bendrovė „Regio” išbandys „StreetView” technologiją Lietuvoje ir Estijoje. Anot bendrovės, renkamos tik GPS vietos, nuotraukos ir lazeriniu būdu išmatuoti objektai bei informacija apie kelio ženklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitose šalyse audringą reakciją sukėlęs „Wi-fi” ryšio bazinių stočių informacijos rinkimas nevykdomas, pranešime tikina „Regio”. Jei tokie bandymai pasiteisins, ateityje šią informaciją apie Lietuvą bus galima panaudoti ir „Google StreetView” programoje.

Primename, kad dėl „Google” paslaugos „StreetView” kai kuriose valstybėse (Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir kt.) kilo teisinių ginčų. Žmonės skundėsi dėl privatumo pažeidimų, taip pat informacijos rinkimo per „Wi-fi” stotis.

„Regio” teigia, kad „StreetView nuotraukose užfiksuoti žmonių veidai ir automobilių numeriai matomi labai neryškiai. Paskelbus nuotraukas „Google StreetViews”, kiekvienas asmuo turi teisę pateikti prašymą dėl jam priklausančios nuosavybės ištrynimo iš „StreetView”.

Pranešime tegiama, kad daugiausia bus važinėjama pagrindiniais keliais, centrinėse miestų dalyse ir didžiausiose gatvėse, tačiau bus nesilankoma individualių namų rajonuose ir privačiose valdose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: