Honkongo milijardierius ketina įsigyti „Yahoo!“  (6)

Honkongo milijardierius, interneto bendrovės „Alibaba Group“ įkūrėjas ir vadovas, Džekas Ma, kartu su grupe Azijos investorių ketina įsigyti kompaniją „Yahoo!“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Yahoo!“ turi 40% „Alibaba“ akcijų. Šio paketo rinkos kaina sudaro 10 milijardų dolerių, o visa „Yahoo!“ kapitalizacija siekia 22 milijardus. Todėl kinų bendrovė keliais milijardais dolerių brangesnė už amerikiečių.

Ankščiau žiniasklaidoje buvo skelbiama apie galimą „Yahoo!“ susijungimą su kita amerikiečių interneto kompanija „AOL“. Pagrindine šio sandėrio kliūtimi yra būtinybė „Yahoo!“ atsikratyti savo aktyvų Azijoje – „Yahoo! Japan“ ir „Alibaba Group“.

„Yahoo!“ yra antra pagal svarbą JAV interneto paieškos sistema. Paskutiniu metu bendrovė patiria sunkumus dėl didelio atsilikimo nuo pagrindinio savo konkurento „Google“ ir kovos su „Facebook“ ir kitais socialiniais tinklais.

Interneto tyrimo kompanija „comScore“ nurodo, jog „Facebook“ JAV sugeneruoja daugiau reklaminių skydelių parodymų nei „Yahoo“, „Microsoft“ ir „Google“ kartu paėmus. Šios bendrovės duomenimis, trečiame 2010 metų ketvirtyje socialinis tinklas iš viso sugeneravo 297 mlrd. reklaminių skydelių parodymų - tai sudaro 23,1 proc. visų JAV internete transliuojamų reklamų. Toks šoktelėjimas leido socialiniam tinklui daugiau nei du kartus aplenkti antroje pozicijoje esančią „Yahoo“, kuriai priklauso 11 proc. reklaminio skydelių parodymų.

Akivaizdu, jog tokie pokyčiai reklamos rinkoje nėra labai geri „Yahoo“ finansinei situacijai, tad kompanijos pardavimas būtų logiškas žingsnis. Žinoma, jeigu bus pasiūlyta tinkama kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)