„Google“ savo darbuotojo lojalumą „įsigijo“ už 3,5 mln. dolerių  (5)

Korporacija „Google“ savo inžinieriui, kuris norėjo pereiti dirbti į „Facebook“, pasiūlė didžiulę piniginę premiją – 3,5 mln. JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korporacijos darbuotojui, kurio vardas neminimas, buvo suteikta premija akcijomis su apribota teise jas parduoti (restricted stock). Kompanijos inžinierius sutiko su tokiomis sąlygomis ir sutiko likti „Google“.

Tai jau nebe pirmas toks didžiausios interneto kompanijos vadovybės poelgis. Rugsėjo mėnesį keli darbuotojai, daugiausiai inžinieriai, bandė pereiti pas konkurentus – „Linkedln“, „Twitter“ ir „Facebook“. Tačiau persigalvojo, gavę naudingesnį „Google“ vadovybės pasiūlymą.

Kalbama, kad „Facebook“ vilioja kitų bendrovių darbuotojus geresnėmis perspektyvomis. „Facebook“ deklaruoja nematanti jokių kliūčių, jog per artimiausius keletą metų „Facebook“ akcijų vertė negalėtų pasiekti 100 mlrd. JAV dolerių. Tokiu atveju, net ir 0,1 proc. akcijų paketo turinčiam asmeniui priklausytų nei daug, nei mažai – 100 mln. JAV dolerių. Žinoma jokių garantijų, jog augimas tempas išliks ir toliau, bet tokios perspektyvos gana realios. Kaip sakoma, telieka rinktis: žvirblis rankoj ar briedis lankoj.

Tačiau po paskutinio atvejo, kai vienas inžinierius, per metus uždirbdavęs 150 tūkst. dolerių, atsisakė 15 proc. didesnės algos, pusės milijono dolerių vertės akcijų paketo ir perėjo dirbti į „Facebook“, „Google“ nusprendė savo darbuotojų išsaugojimui skirti solidesnių investicijų.

Pažymima, kad tokios darbuotojų sulaikymo priemonės gali būti efektyvios, tačiau labai kenkia kompanijos moralei ir vidinei atmosferai. Iš esmės apie 80 proc. specialistų, kuriuos „Facebook“ ir kiti konkurentai bandė persivilioti iš „Google“, liko lojalūs savo darbdaviui.

Kiek anksčiau „Google“ vadovybė yra pranešusi, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. pakels atlyginimus visiems savo darbuotojams. Be to, jie Kalėdų proga gaus 1 tūkst. JAV dolerių pinigines premijas.

„Google“ vadovas Ericas Schmidtas teigė, kad kompanija siekia pakelti savo darbuotojų moralę. „Mes norime užtikrinti, kad jūs jaučiatės atlyginti už savo sunkų darbą. Mes ir toliau sieksime į „Google“ pritraukti geriausius darbuotojus“, - rašoma darbuotojams išplatintame E. Schmidto elektroniniame laiške.

„Google“ darbuotojai apklausose nurodė, kad atlyginimas jiems yra svarbesnis užmokesčio komponentas nei tarkim priedai ar akcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)