„Skype“ vaizdo pokalbiai atkeliauja ir į „Facebook“?  (0)

Neoficialiai skelbiama, kad socialiniame tinkle „Facebook“ išbandomi vaizdo pokalbiai. Teigiama, kad vaizdo pokalbiai bus prieinami ir skambinant „Skype“ vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbos, kad „Facebook“ gali integruoti „Skype“ vaizdo pokalbių funkciją, sklandė dar prieš bendrovių susivienijimą praėjusį mėnesį.

Nors oficialios informacijos apie šią funkciją kol kas nėra, „Facebook“ programų kūrėjas Talas Ateris „Facebook“ kode pastebėjo naują objektą, pavadintą „VideoChat“ (liet. vaizdo pokalbiai).

Įdomu, kad keliose objekto kodo funkcijose minima programa „Skype“ ir „Skype vartotojo ID“. T.Ateris svarsto, kad „Facebook“ šiuo metu bando funkciją su atrinkta vartotojų grupe, nes šis kodas atidaromas ne kiekvieną kartą įsijungus socialinį tinklalapį, praneša Mashable.com.

„Skype“ ir „Facebook“ bendradarbiavimą kol kas jaučia tik „Skype“ vartotojai – jie gali pasiekti socialinį tinklą tiesiai per programą, taip pat rašyti ar skambinti „Facebook“ draugams, turintiems „Skype“. Taigi „Facebook“ vartotojai jau kurį laiką svarsto, kada vaizdo pokalbiai atkeliaus į socialinį tinklą.

Kadangi pastebėtame kode minimas „Skype vartotojo ID“, gali būti, kad „Facebook“ kuria atskirą vaizdo pokalbių sistemą, kuri leis socialinio tinklo vartotojams skambinti ne tik vieni kitiems, bet ir programą „Skype“ turintiems žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: